Tikkurilan Silkin kulmaan halutaan ruokakauppa – "Asiasta on jo keskusteltu kaupan alan toimijan kanssa"

PALVELUT Korttelissatulee olemaan myös iso juhlasali, jota voi vuokrata vaikkapa hääjuhliin.

Sisäpihalta on kulku Tikkurilantielle. Monitoimitilasiipeen halutaan ravintola. Renor

Tiina Örn

Tikkurilan Silkin korttelia koskeviin suunnitelmiin on tullut uutta.

– Haaveena on, että Kielotien ja Tikkurilantien kulmaan saataisiin päivittäistavarakauppa. Silkin ympäristössä ei ole lähikauppaa, toteaa korttelia rakennuttavan Renor oy:n toimitusjohtaja Marko Liimatainen

Haave on jo ottanut askeleen kohti toteutumista. Liimatainen myöntää, että asiasta on käyty kaupan alan toimijan kanssa keskusteluja.

Varmaa on, että Silkin kortteliin valmistuu toimistotilaa kaikkiaan noin 5 000 neliötä. Skanskan rakentamat asunnot tulevat uudisrakennukseen joenvarteen. Teatteri Vantaan tilat säilyvät korttelissa, mutta niiden paikka siirtyy lähemmäksi rakennuksen eteläpäätyä.

– Monitoimitiloihin halutaan myös lounas- ja iltaravintola, sanoo Liimatainen.

Monitoimitiloissa on myös monen sadan neliön Jokisali. Siitä halutaan tapahtumatila, jota voisivat vuokrata yritykset ja yksityiset. Liimatainen maalailee, että salissa voisi järjestää niin vuosikokouksia kuin hääjuhlia.

Seitsemän metriä korkean Jokisalin ikkunat ovat tällä hetkellä lasitiiliä. Vielä ei ole varmaa muuttuuko ikkunoiden ilme.

Renor oy:n toimitusjohtaja Marko Liimatainen on seurannut Silkin korttelin muuttumista. Korkea Jokisali odottaa vielä saneerausta.Kuva: Tiina Örn

Koko korttelia tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa. Suojellun korttelin uudistaminen ei ole halpaa, korostaa Liimatainen.

– Hommaa on ollut monikertaisesti verrattuna siihen, että rakennettaisiin kokonaan uutta.

Yllätyksiä on matkan varrella tullut. Tehdasrakennukseen toimistotiloja tehtäessä havaittiin talon betonirungon heikko kunto. Rungon pilarit olivat rakennuksen eteläpuolella painuneet 20 senttiä. Vaarana oli pahimmassa tapauksessa se, että julkisivu olisi voinut romahtaa.

– Jos asia olisi havaittu aiemmin, vanha betonirunko olisi kannattanut lähtökohtaisesti purkaa, sanoo Liimatainen.

Ongelma ratkaistiin vahvistamalla olemassa olevan betonirungon palkkeja. Ratkaisu maksoi seitsennumeroisen summan ylimääräistä.

Havainnekuvassa monitoimitilaa rakennuksen eteläpäädystä kohti Tikkurilantietä reunustavaan päätyyn. Oikealla näkymä Jokisaliin. Kuva: RenorPurkamiseen päädyttiin vain korttelin yhdessä osassa: Jokisalin ja Teatteri Vantaan nykyisten tilojen välisessä rakennuspätkässä.

– Siinä kohtaa ei ollut ollenkaan paaluja, joiden päällä rakennus on.

Parkkipaikkoja kortteliin tulee 175. Ne tulevat maan päälle ison toimistorakennuksen viereen.

Tikkurilan Silkki

Toimistorakennuksen toimistokoot vaihtelevat 100 neliömetristä 2 000 neliömetriin. Vantaan kaupunki on vuokrannut toimistorakennuksesta yhden kerroksen.

Monitoimitiloja valmistuu 3 000 neliötä ja palvelutiloja noin 2 000 neliötä. Ruokakaupan paikka olisi palvelutiloissa.

Kortteliin tulee myös uudisrakennus, johon valmistuu 50 asuntoa. Talon rakentaa Skanska.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut