Laulaja Catharina Zühlkellä meneillään tiukka pesti – "Olen tuottaja, turvallisuupäällikkö ja esiintyjä"

Tapahtuma Vahvaääninen laulaja on myös reipasotteinen organisoija.

Taiteiden yönä Myyrmäessä maalataan suoraan Isomyyrin parkkihallin kattotason betoniin Myyrmäki-aiheista graffititaideteosta. Tapahtuman tuottaja Catharina Zühlke iloitsee siitä, että pian Myyrmäkeä viedään maailmankartalle myös lentoteitse, sillä teoksen on tarkoitus erottua ylilentävissä koneissa matkustavien silmiin asti. Leena Koivisto

Leena Koivisto

Laulajana tunnetuksi tullut Catharina Zühlke on tehnyt sitä pitempää työpäivää, mitä lähemmäksi elokuun loppu on hiipinyt. Viime aikoina päivät ovat venähtäneet 12-tuntisiksi.

Nyt ei kuitenkaan taota musiikkia, vaan myyrmäkeläisiä yhdistävää voimainponnistusta, paikallista taiteiden yötä Why so Myrtsiä

Zühlke on projektissa mukana ensimmäistä kertaa.

– Hain tuottajaksi, koska olen jo pitkään seurannut Myyrmäki-liikkeen hienoa toimintaa. Oli mahtavaa päästä osaksi tätä yhteisöä. Vaikka musiikki on se minun pääjuttuni, tuottaminen kiinnostaa myös, ja olen sitä Laureassa opiskellutkin.

Juuriltaan tukevasti länsivantaalainen Zühlke nauraa, että hiljattain hänestä tuli ihan oikea myyrmäkeläinen, koska toisena kotina on nyt yhteinen asunto avopuolison kanssa aivan alueen ytimessä. Koko tähänastisen elämänsä ajan 27-vuotias laulaja on asunut siitä vajaan kahden kilometrin päässä Vapaalassa sijaitsevassa omakotitalossa, jossa edelleen asuu myös toinen hänen siskoistaan.

– Talon tontteineen ostivat vuonna 1950 isoisovanhempani ja siinä ovat asuneet niin isovanhempani kuin vanhempani. Minulle se tulee aina olemaan ykköskotini.

Helppo rasti ei tuottajaa odottanut, sillä tänä vuonna tapahtuman organisointi alkoi pari kuukautta tavallista myöhemmin. Erityisen tyytyväinen Zühlke onkin siitä, että Vantaan Viihdeorkesterin ensemble saatiin soittamaan nopeasta ja keskeisen lomakauden verottamasta järjestelyajasta huolimatta ulkoilmakonsertissa Paalutorilla.

– Yleensähän orkesteria on kuultu yleisölle maksuttomissa ulkoilmatapahtumissa vain Tikkurilassa. Paalutorilla se ei tiettävästi koskaan aiemmin ole esiintynyt.

Torikonsertissa esiintyy Zühlke itse yhdessä Ilari Hämäläisen kanssa. Alun perin solisteja piti olla neljä, mutta aikataulusyistä kaikki eivät päässeet tulemaan.

– Olenkin nyt sitten sekä tuottaja, turvallisuuspäällikkö että esiintyjä, Zülhke virnistää.

Tapahtumaan ovat perinteisesti liittyneet myös graffitit. Nyt niitä on luvassa jättimäisellä skaalalla, sillä Isomyyrin harmaa, betoninen parkkihalli ehostetaan maalauksin.

– Hallin seiniä koristellaan ja kaiken kruunuksi valtavalle, yleensä tyhjillään olevalle kattotasolle maalataan graffititaideteosta. Taiteilijoilta on pyydetty, että aihe ilmentäisi jollain tapaa Myyrmäkeä ja teos olisi sellainen, että se erottuisi ylilentäviin lentokoneisiin asti, Zühlke hehkuttaa.

–  Tämä superupea idea tuli Petteri Niskaselta, Zühlke kehuu Myyrmäki-liikkeen vetäjää.

Entiseen tapaan Taiteiden yö tarjoaa, taidetta, musiikkia, tanssia, ruokaa, työpajoja, lyhytelokuvia ja monenlaista muuta viihdettä.

– Väistämättömien päällekkäisyyksien vuoksi kannattaakin vilkaista ohjelmakarttaa jo hyvissä ajoin ennen torstaita ja poimia sieltä suosikkejaan, Zühlke vinkkaa.

Syyskuussa pidettävien yhteenvetopalaverereiden jälkeen laulajan projektiluontoinen pesti tuottajana päättyy.

– Sitten omistaudun taas omalle musiikilleni. Uutta on jo pian luvassa.

Why so Myrtsi?

Taiteiden yö levittäytyy maksuttomin tapahtumin to 30.8. Myyrmäenraitille, Liesitorille, Paalutorille, Myyrmäkitaloon, Monttuun, Myyrmäen asemalle, Louhelan aseman ympäristöön ja Colosseumin kiinteistöön.

Ohjelmapisteitä on yli 70. Muun muassa Myyrmäenraitilla ja Liesitorilla tapahtumia käynnistyy jo iltapäivän puolella.

Taiteiden yön järjestävät Myyrmäki-liike ja Myyrmäki-Seura.

Ohjelma kellonaikoineen: www.whysomyrtsi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.