Laulaja Catharina Zühlkellä meneillään tiukka pesti – "Olen tuottaja, turvallisuupäällikkö ja esiintyjä"

Tapahtuma Vahvaääninen laulaja on myös reipasotteinen organisoija.

Laulajana tunnetuksi tullut Catharina Zühlke on tehnyt sitä pitempää työpäivää, mitä lähemmäksi elokuun loppu on hiipinyt. Viime aikoina päivät ovat venähtäneet 12-tuntisiksi.

Nyt ei kuitenkaan taota musiikkia, vaan myyrmäkeläisiä yhdistävää voimainponnistusta, paikallista taiteiden yötä Why so Myrtsiä

Zühlke on projektissa mukana ensimmäistä kertaa.

– Hain tuottajaksi, koska olen jo pitkään seurannut Myyrmäki-liikkeen hienoa toimintaa. Oli mahtavaa päästä osaksi tätä yhteisöä. Vaikka musiikki on se minun pääjuttuni, tuottaminen kiinnostaa myös, ja olen sitä Laureassa opiskellutkin.

Juuriltaan tukevasti länsivantaalainen Zühlke nauraa, että hiljattain hänestä tuli ihan oikea myyrmäkeläinen, koska toisena kotina on nyt yhteinen asunto avopuolison kanssa aivan alueen ytimessä. Koko tähänastisen elämänsä ajan 27-vuotias laulaja on asunut siitä vajaan kahden kilometrin päässä Vapaalassa sijaitsevassa omakotitalossa, jossa edelleen asuu myös toinen hänen siskoistaan.

– Talon tontteineen ostivat vuonna 1950 isoisovanhempani ja siinä ovat asuneet niin isovanhempani kuin vanhempani. Minulle se tulee aina olemaan ykköskotini.

Helppo rasti ei tuottajaa odottanut, sillä tänä vuonna tapahtuman organisointi alkoi pari kuukautta tavallista myöhemmin. Erityisen tyytyväinen Zühlke onkin siitä, että Vantaan Viihdeorkesterin ensemble saatiin soittamaan nopeasta ja keskeisen lomakauden verottamasta järjestelyajasta huolimatta ulkoilmakonsertissa Paalutorilla.

– Yleensähän orkesteria on kuultu yleisölle maksuttomissa ulkoilmatapahtumissa vain Tikkurilassa. Paalutorilla se ei tiettävästi koskaan aiemmin ole esiintynyt.

Torikonsertissa esiintyy Zühlke itse yhdessä Ilari Hämäläisen kanssa. Alun perin solisteja piti olla neljä, mutta aikataulusyistä kaikki eivät päässeet tulemaan.

– Olenkin nyt sitten sekä tuottaja, turvallisuuspäällikkö että esiintyjä, Zülhke virnistää.

Tapahtumaan ovat perinteisesti liittyneet myös graffitit. Nyt niitä on luvassa jättimäisellä skaalalla, sillä Isomyyrin harmaa, betoninen parkkihalli ehostetaan maalauksin.

– Hallin seiniä koristellaan ja kaiken kruunuksi valtavalle, yleensä tyhjillään olevalle kattotasolle maalataan graffititaideteosta. Taiteilijoilta on pyydetty, että aihe ilmentäisi jollain tapaa Myyrmäkeä ja teos olisi sellainen, että se erottuisi ylilentäviin lentokoneisiin asti, Zühlke hehkuttaa.

–  Tämä superupea idea tuli Petteri Niskaselta, Zühlke kehuu Myyrmäki-liikkeen vetäjää.

Entiseen tapaan Taiteiden yö tarjoaa, taidetta, musiikkia, tanssia, ruokaa, työpajoja, lyhytelokuvia ja monenlaista muuta viihdettä.

– Väistämättömien päällekkäisyyksien vuoksi kannattaakin vilkaista ohjelmakarttaa jo hyvissä ajoin ennen torstaita ja poimia sieltä suosikkejaan, Zühlke vinkkaa.

Syyskuussa pidettävien yhteenvetopalaverereiden jälkeen laulajan projektiluontoinen pesti tuottajana päättyy.

– Sitten omistaudun taas omalle musiikilleni. Uutta on jo pian luvassa.

Why so Myrtsi?

Taiteiden yö levittäytyy maksuttomin tapahtumin to 30.8. Myyrmäenraitille, Liesitorille, Paalutorille, Myyrmäkitaloon, Monttuun, Myyrmäen asemalle, Louhelan aseman ympäristöön ja Colosseumin kiinteistöön.

Ohjelmapisteitä on yli 70. Muun muassa Myyrmäenraitilla ja Liesitorilla tapahtumia käynnistyy jo iltapäivän puolella.

Taiteiden yön järjestävät Myyrmäki-liike ja Myyrmäki-Seura.

Ohjelma kellonaikoineen: www.whysomyrtsi.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Business Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut