Jan Vapaavuori perusti oman kulttuurisäätiönsä – ohjaa kohutut siirtymäkorvaukset sen tilille

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori perusti säätiön. arkisto/Johanna Erjonsalo

toimitus

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja hänen vaimonsa Outi Vapaavuori ovat perustaneet säätiön, jonka tarkoitus on tukea kulttuuria ja sen tulevaisuutta. Säätiön nimi on Outi ja Jan Vapaavuoren säätiö.

– Säätiön tarkoituksena on sääntöjensä mukaan tukea ja kannustaa nuoria taiteen ja kulttuurin eri alojen, erityisesti kuva- ja tanssitaiteen saralla, etenemään urallaan ja kansainvälistymään. Valitut kohteet ovat luonnollisesti lähellä sydäntämme. Uskomme kulttuurin voimaan edistää ihmisten ja yhteisöjen henkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Haluamme myös, että katse on korostetusti tulevaisuudessa, Vapaavuori kirjoittaa blogissaan.

Vapaavuori kertoo siirtäneensä 50 000 euron peruspääoman uuden säätiön tilille heinäkuussa. Säätiöön hän ohjaa myös Euroopan investointipankilta tulevat siirtymäkorvaukset, joita hän saa yhteensä kolme vuotta pestin päättymisestä. Korvaukset aiheuttivat kohua niiden tullessa ilmi, sillä Vapaavuori saa pormestarin virassaan muhkean korvauksen. Iltalehden mukaan Vapaavuori tienaa siirtymäkorvauksilla yhteensä noin 340 000 euroa.

Hän toivoo, että muutkin ihmiset innostuisivat lahjoittamaan säätiölle rahaa.

– Vaikka säätiöllämme ei varmasti ole – ainakaan lyhyellä aikavälillä - kummoisiakaan vaikutuksia kulttuurikentän rahoitukseen sen pienuuden takia, vaimoni Outi ja allekirjoittanut toivomme, että säätiön tekemällä työllä voi olla suurikin merkitys yksittäisten nuorten taiteilijoiden elämään ja tätä kautta meille kaikille.

Säätiö voi tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa apurahoja, palkintoja ja tukia sekä avustaa nuoria taiteen ja kulttuurin tekijöitä tai harjoittaa muuta toimintaa, joka edistää sen tarkoitusperiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 3. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 10. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 11. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 12. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 13. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 14. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 15. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.