Neljä kuollut ja useita loukkaantunut Kuopion bussiturmassa – Juha Sipilä: "Surunvalitteluni läheisille sekä voimia loukkaantuneille"

toimitus

Neljä ihmistä kuoli ja useita loukkaantui Kuopion Kolmisopessa tapahtuneessa linja-auto-onnettomuudessa. Lisäksi 19 ihmistä kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan tarkastettavaksi. Onnettomuudessa oli mukana linja-auton lisäksi viisi henkilöautoa, jotka vaurioituivat pahasti.

Onnettomuudessa kuolleista kolme kuoli onnettomuuspaikalla ja yksi matkalla sairaalaan. Poliisin mukaan menehtyneiden kotipaikka ja henkilöllisyys eivät ole tiedossa. Vakavasti loukkaantui kolme ihmistä ja keskivakavasti kuusi. Kymmenen sai lieviä vammoja.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaanpotilaiden pelastaminen kesti noin 45 minuuttia, sillä onnettomuuspaikka onerittäin hankalakulkuinen.Palomiehet joutuivat irrottamaan potilaat ja siirtämään heitä jopa sadan metrin matkan, ennen kuin heidät saatiin siirrettyä rinnettä ylös ambulansseihin.

Poliisin mukaan linja-auto putosi Kolmisopentieltä junaradalle niin, että auto keula oli vasten jyrkkää kallioseinämää ja sen perä vasten toista rinnettä. Auton keskiosa oli ilmassa.Vastaavanpalomestari Petteri Lintusen mukaan osa potilaista lensi onnettomuudessaulos linja-autosta.

Linja-auto suistui junaradalle hieman ennen kello kolmea perjantaina sen jälkeen, kun sen jarrut pettivät. Linja-auto oli Kemin Liikenteen tilausajo.

Linja-auto osui junaradan yläpuolella olevan sillan kaiteeseen voimalla, jolloin kaide vääntyi alas sillalta linja-auton mukana.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on esittänyt surunvalittelunsa onnettomuuden uhreiden läheisille Twitterissä.

– Surullisia uutisia Kuopiosta. Surunvalitteluni menehtyneiden läheisille sekä voimia loukkaantuneille. Jaksamista hoito- ja pelastustehtävissä oleville, Sipilä twiittasi puolitoista tuntia onnettomuuden jälkeen.

Surullisia uutisia Kuopiosta. Surunvalitteluni menehtyneiden läheisille sekä voimia loukkaantuneille. Jaksamista hoito- ja pelastustehtävissä oleville. — Juha Sipilä (@juhasipila) 24. elokuuta 2018

Myös eduskunnan Twitter-tili on julkaissut eduskunnan puhemies Paula Risikon surunvalittelun.

– Esitän koko eduskunnan puolesta lämpimän osanoton Kuopion onnettomuudessa menehtyneiden omaisille ja läheisille sekä toivotan voimia loukkaantuneille ja heidän läheisilleen, twiitti kuuluu.

Puhemies @paularisikko: Esitän koko eduskunnan puolesta lämpimän osanoton Kuopion onnettomuudessa menehtyneiden omaisille ja läheisille sekä toivotan voimia loukkaantuneille ja heidän läheisilleen. — SuomenEduskunta (@SuomenEduskunta) 24. elokuuta 2018

Itä-Suomen poliisin mukaan junaliikenne on pitkään poikki onnettomuuden vuoksi. Onnettomuuspaikan raivaaminen haittaa myös liikennettä alueella.

Poliisi aikoo yhdessä Kuopion kaupungin kanssa järjestää kriisiapua vakavan onnettomuuden vuoksi.

Juttua muokattu 24.8.2018 kello 18.40: juttuun lisätty tietoa onnettomuudesta.