Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Annikki Tähti sai muistokiven Hietaniemeen – laulajan ikimuistoinen hitti vaikutti taiteilijan muotokieleen

Iskelmälaulaja Annikki Tähti on saanut haudalleen muistokiven. Viime vuoden kesäkuussa 87-vuotiaana menehtyneen, 30 vuotta Vantaalla asuneen laulajan muistokivi paljastettiin tänään puoleltapäivin Hietaniemen hautausmaan uurnalehdossa.

Tilaisuudessa oli läsnä Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo ja Annikki Tähden muusikkoystäviä.

Hämeenlinnalainen kuvanveistäjä Jari Männistö on tehnyt muistokiveen reliefin, jonka muoto viittaa laulajattaren esittämään iskelmätekstiin, Muistatko Monrepos'n -kappaleessa mainittaviin Monrepos'n puiston puisiin kaarisiltoihin.

– Kuvanveistäjän mukaan muoto on samalla tulkittavissa myös elämänkaareksi, Ari Hakulinen, muistokivihankkeen turkulainen puuhamies ja muusikko, kertoo.

Kuvanveistäjä Jari Männistöntekemän muistokiven reliefi on saanut innoituksensa Monrepos'n puiston kaarisilloista. Kiven paljastamisseremonian suoritti Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Muusikko Ari Hakulinen on ollut koko muistokivihankkeen primus motor.KUVA: Päivi Tuovinen

Muistokivi rahoitettiin keräyksellä, josta oli maininta Hakulisen ja hänen muusikkoystäviensä lehteen laittamassa Annikki Tähden kuolinilmoituksessa.

– Lahjoituksia tulikin niin hyvin, että sillä saimme sillä kustannettua sekä kiven että hautahoidon, hän kiittää.

Turun kaupunginorkesterista eläkkeelle jäänyt Hakulinen toimi pitkään orkesterin kontrabasistina ja äänenjohtajana, mutta on tehnyt paljon myös kevyempää musiikkia ja ollut perustamassa kahta levy-yhtiötä.

(Kuuntele Anniki Tähden tunnetuin kappaleMuistatko Monrepos'n. Juttu jatkuu videon jälkeen.)