Koko Hakunilan kalliosuoja suljettiin toistaiseksi – Syynä korjaukset ja lupakiemurat

Hakunilan kalliosuojan juoksusuora sai keväällä 2016 uuden pinnoitteen. Pian remontin jälkeen rata jouduttiin sulkemaan kemikaalikatkun takia. Arkisto/Ville Heinonen

Tuomas Massinen

Hakunilan kalliosuojan ongelmat eivät ota loppuakseen. Paikan juoksusuora on ollut käyttökiellossa jo keväästä 2016 lähtien kemikaalihöyryjen takia. Torstaina koko väestönsuoja otettiin toistaiseksi pois käytöstä ilmanvaihtokorjausten ja lupakiemuroiden takia.

Kalliosuojassa toimiville seuroille on ilmoitettu tilanteesta. Kaupungin varovaisen arvion mukaan koko paikka avataan jälleen käyttöön lokakuun alussa.

Väestönsuojan ilmastointia on kesän aikana korjailtu, koska siinä havaittiin selkeitä puutteita. Tilakeskuksen kunnossapitopäällikön Jussi-Pekka Sojakan mukaan korjaustyöt maksoivat arviolta 20 000 euroa ja ilmanvaihto on nyt kunnossa.

Viimeistelytöitä tehdään elo–syyskuussa, ja tämän jälkeen on vielä odotettava käyttöönottotarkastusta ja tarvittavia lupia, ennen kuin kalliosuojaa voidaan taas käyttää.

– Tilat ovat nyt teknisesti kunnossa, mutta byrokratiatöitä on vielä. Kaupunki ponnistelee kaikin keinoin, jotta lupa-asiat saadaan kuntoon ja toiminta kalliosuojassa voi jatkua mahdollisimman pian, kommentoi Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti

Myös juoksuradan tilanne on parantunut siten, että sen käyttökielto voidaan kumota. Ympäristökeskus on mittaillut radalla kemiallisia pitoisuuksia Tilakeskuksen tilauksesta. Tuoreimman kemiallisia yhdisteitä tutkivan VOC-mittauksen mukaan siellä ei ole enää raja-arvoja ylittäviä pitoisuuksia.

Juoksusuora suljettiin keväällä 2016, kun uuden pinnoitteen remontissa käytetyn sulkukerroksen kemikaalit aiheuttivat väestönsuojaan pahan hajun. Juoksuradan remontista vastasi Jäämestarit Oy. Sisäilmaan päässeet haihtumiskaasut voivat olla terveydelle haitallisia.

–Totean vain, ettei remontissa ole onnistuttu niin kuin olisi pitänyt, Kallislahti summaa.

Hakunilan kalliosuojasta löytyvät muun muassa juoksusuora, salibandykaukalo, painonnostosali ja telinevoimistelusali.

Hakunilassa vakituisesti harjoitteleville urheiluseuroille väestönsuojan ongelmat ovat aiheuttaneet suuria hankaluuksia. Ainakin osa seuroista on joutunut järjestämään harjoituksia Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 4. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 5. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 8. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 9. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 10. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 11. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 12. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 13. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 14. Hänninen 12.8.
 15. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.