Konkariyrittäjä Hesarissa: Helsinki yrittää ostaa 500 000 euron maa-alueen 30 000 eurolla – "Laillistettua ryöstöä ja kiristystä"

Östersundomin yleiskaava kuumentaa puutarhayrittäjän ja kaupungin välejä. Päivi Tuovinen

Tero Vähämäki

Helsingin Östersundomin yleiskaavaehdotus on kiristänyt kaupungin ja paikallisen puutarhayrittäjän välejä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat

Lopullista päätöksentekoa kohti etenevässä yleiskaavaehdotuksessa on HS:n mukaan levennetty mereltä sisämaahan johtavia viherkäytäviä. Tällä yritetään muun muassa taata eläimille rauhalliset reitit.

Leveämmän viherkäytävän sisään jäisi lehden mukaan myös Roger Larssonin kasvihuone.

Larsson kertoo HS:lle, että kaupunki maksaisi hänen raakamaastaan 30 000 euroa, kun hän itse arvottaa kasvihuoneensa 500 000 euron arvoiseksi. Larssonin isän ja sedän sata vuotta sitten perustamassa kauppapuutarhassa sijaitseva kasvihuone tuottaa Larssonille 40 000 euroa vuosittain.

– Tämä on laillistettua ryöstöä ja kiristystä. Kaavoittamalla maan kaupunki sanelee sellaiset olosuhteet, että se pystyy aloittamaan pakkolunastuksen samana päivänä, kun kaava on vahva, Larsson toteaa HS:lle.

Larsson ryhtyi HS:n mukaan vastatoimiin pystyttämällä alueelle kyltin, jossa alueen kerrotaan olevan "pakkolunastusalue/luonnonsuojelualue", ja kielletään alueella liikkuminen "vuonna 2001 tehdyn pyyhavainnon" vuoksi.

Larssonin mukaan Helsinki teki kyltistä tutkintapyynnön, jota poliisi ei kuitenkaan alkanut selvittää.

Vastuuhenkilöksi kylttiin on merkitty vihreiden Anni Sinnemäki,jonka kanssa Larsson ei kuitenkaan ole ollut tekemisessä, vaan yhteydenotto on tullut alemmalta virkamieheltä.

Kyltissä on kyse ironiasta javiitataan siihen, että Östersundomin kaavoitus on edennyt hitaasti Natura-alueen ja sen suojavyöhykkeen luontoarvojen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 4. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 5. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 8. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 9. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 10. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 11. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 12. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 13. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 14. Hänninen 12.8.
 15. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.