Hurja hyppy Vantaanjokeen – katso upeat kesäkuvat

Kuvakisan voittajakuvassa kesää, vauhtia ja vallatonta nuoruutta

Vantaalaisen 18-vuotiaan Tino Marttusen kuva on kesän 2018 voittajakuva. Tino Marttunen

Kari Lehtimäki

Vantaalaisen 18-vuotiaan Tino Marttusen kuva Kaljakellunta-tapahtuman yhteydessä tehdystä huimasta uimahypystä Vantaanjokeen on Etelä-Suomen Median vuoden 2018 kesäkuva. Siinä nuori uimari on hypännyt sillalta ja kuvaaja on saanut vangittua samaan kuvaan paitsi itse hypyn vauhdikkuuden ja nuoren huimapäisyyden, niin myös huippuhienon Suomen kesän. Tapaninvainion uimarannan yhteydessä olevalla sillalla on päivittäin hieman liiankin rohkeitahyppääjiä, vaikka sillalta hyppääminen on kielletty. Myös kaljakellunta tapahtumana on koko parikymmenvuotisen historiansa ajan saanut hyvin paljon kritiikkiä, lähinnä sen jättämän sotkun takia, mutta tästä kuvasta sinälläänhuokuu positiivisuus. Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Länsiväylän toimituksissa työskentelevä valokuvaaja Päivi Tuovinen luonnehtii kesän kuva-antia ja voittajakuvaa seuraavasti. – ”Superkesä” näkyi kilpailukuvissa. Iso osa kuvista oli kuvattu veden äärellä, auringonlaskujen, -nousujen ja erilaisten vesileikkien merkeissä. Voittajakuva kuitenkin erottautui erilaisuudessaan edukseen kisan monista uimiseen liittyvistä kuvista. Keski-Uusimaan kuvatoimittaja Anton Soinne jatkaa, että yli kahteen tuhanteen kesäkuvakisaan osallistuneeseen kuvaan mahtui todella paljon hyppykuvia, koska kesän uimakelit olivat aivan uskomattomat. – Tämä todellakin erottuu muista hyppykuvista. Tässä poika tulee korkealta ja kovaa. Näyttää putoavan taivaalta, Soinne tiivistää voittajakuvan tunnelman. Kuten aina Kesäkuvakisassamme, hyviä kuvia tuli tavattoman paljon ja voittajan valinta oli vaikeaa. Rikkumatonta rauhaa upealla tavalla viestii esimerkiksi hyvinkääläisen Jani Riekkisen kuvaa Norjan Lofooteilta.

– Se on ihanan zen, muotoilee Päivi Tuovinen Riekkisen kuvaa vuonon yöllisestä tyyneydestä. Moni pelkästään autonikkunastakin luontoa seuraava on voinut tänä kesänä havaita, että eri peuralajit ovat runsaita. Helsinkiläinen Lauri Miettinen kuvasi valkohäntäpeuran Hanikan ulkoilualueella Espoossa. Erinomainen eläinkuva.

Jos olisi erikseen hauskimman kuvan palkinto, niin sen saisi sipoolainen Oscar Asikainen kuvastaan ”Köyhän miehen palju”. Superkesän helle kehitti näköjään monenmoisia viilentämiskonsteja. Kuvia tuli kaikkiaan lähes 2200 kappaletta, mutta osaan viesteistä oli unohdettu liittää kuva, osa oli mennyt rikki lähetyksessä ja osasta puuttui kokonaan kuvan tarina ja kuvaajan kotipaikkatieto. Epäasiallisia ja sen takia julkaisukelvottomia kuvia tuli hyvin vähän. Voittaja Tino Marttuselle toimitetaanXXL:n 500 euron arvoinen polkupyörän hankintaan oikeuttava lahjakortti.

Kaikki ESM:n kesäkuvakisan kuvat löydät täältä.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut