Suomalainen tosi-tv-sarja etsii nyt ihmisiä, jotka häpeävät kehossaan jotain – "Iho on voinut jäädä roikkumaan"

Tony Hällfors uskoo sarjan menestykseen. Kia Löfberg

Kia Löfberg

Viime talvena Grand Lemonin luova johtaja Tony Hällfors sai idean. Hän katsoi televisiosta amerikkalaista tosi-tv-sarjaa, jossa erilaisista epämuodostumista kärsiviä ihmisiä autettiin kauneusleikkausten avulla. Kun palaveri pidettiin vanhan asiakkaan Plastiikkakirurgia Finestin kanssa, Hällfors sanoi ideansa ääneen.

– Siitä se sitten lähti, yhteistyö, joka lähti rullaamaan kuin itsestään, Hällfors kertoo.

Tosi-tv-sarjaan haetaan ihmisiä, joilla on taakkanaan jokin ulkonäöllinen poikkeavuus. Se voi olla synnynnäinen tai onnettomuuden aiheuttama ulkonäöllinen seikka, joka esimerkiksi estää osallistumasta sosiaalisiin tilanteisiin muiden ihmisten kanssa.

Hyvä esimerkki ihanteellisesta hakijasta on Hällforsin mukaan ihminen, joka on esimerkiksi laihduttanut kymmeniä kiloja.

– Iho on voinut jäädä roikkumaan niin, että se vaikuttaa ihmisen elämänlaatuun ja itsetuntoon, hän sanoo ja jatkaa: – Myös julkisilla paikoilla liikkuminen saattaa ahdistaa. Me haluamme auttaa, Hällfors kertoo.

Haku sarjaan starttasi heinäkuun alussa, ja hakemuksia on tullut kymmeniä. Pelkästään esteettisistä syistä leikkausta haluavia ei kuitenkaan ohjelmaan haeta.

– Sellaisiakin hakemuksia on tullut, eikä puhtaasti esteettisissä leikkauksissa ole mitään vikaa. Se vain ei nyt sovi konseptiimme, Hällfors valottaa.

Grand Lemon on ollut pystyssä vuodesta 2016, ja Hällfors pyörittää firmaa kahdestaan vaimonsa Saron Hällforsin kanssa. Mainontaa ei juuri tarvittu, sillä avioparin kontaktit poikivat lähes heti töitä.

Videotuotantoon pääosin keskittyvä Grand Lemon on siis kahden ihmisen firma, mutta ohjelmaa varten taustalla hyörii viiden hengen kuvaustiimi.

Kirurgiset leikkaukset suoritetaan Virossa Finestin uudessa sairaalassa, mutta kuvaukset aloitetaan jo ohjelmaan valitun kotona.

– Kuvaukset aloitetaan ensi kuun aikana, ja tarkoitus on purkittaa jaksot vuoden loppuun mennessä. Sitä, missä ohjelma tulee pyörimään, en voi vielä paljastaa, Hällfors sanoo.

Hakijalta toivotaan myös avoimuutta – lähtökodistaan, toiveistaan ja elämästään on uskallettava avautua myös kameroiden läsnäollessa. Hällfors itse toimii paitsi ohjelman tuottajana, myös juontajana.

– Uskon, että projektista tulee yksi mieleenpainuvimmista. Sekä meille, että ohjelmaan osallistuville.

Grand Lemon Oy

Tony ja Saron Hällfors perustivat yrityksen vuonna 2016.

Grand Lemon suunnittelee ja toteuttaa kuvaustuotantoja, välittää juontajia, promoottoreita ja tekee tapahtumasuunnittelua.

Toteuttanut videoita muun muassa Ajardos Oy:lle, Simeri Oy:lle, MTB:lle sekä Nummelan lentokeskukselle.

Tosi-tv-sarjan kuvaukset alkavat elokuussa ja päättyvät ennen vuoden loppua.

Hakuaika sarjaan päättyy heinäkuun viimeinen päivä: www.plastikakirurgiafinest.ee/haaveena-ilmainen-kauneusleikkaus-hae-muka...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 2. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 6. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 7. Mielipide: Leinelässä siivottiin talkoilla – ja kyllä kannatti!
 8. Muistokirjoitus: Vantaalaisen naisjalkapallon uranuurtaja on poissa – Nils Lönnblad oli merkittävä vaikuttaja tyttö- ja naisjalkapallon kehityksen käynnistämisessä
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 12. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 13. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 14. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia
 15. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 2. Ilolan koulussa koronavirustartunta – 14 asetettu kotikaranteeniin altistuksen vuoksi
 3. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 7. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Jatkotartuntoja ei ole todettu Vantaan kouluissa tai päiväkodeissa – 120 henkilöä on kotikaranteeneissa
 10. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 11. Koulujen avautuminen ja henkilöstön lomautukset aiheuttuivat ongelmia Vantille – Toimitusjohtaja: Tilanne normalisoitunut viikon aikana
 12. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 13. Uusi tapaamispaku parkkeerasi Simonkylän hoivakodin pihalle – Kujanpään sisarukset näkivät pleksin takaa äidin ja isän viikkojen tauon jälkeen
 14. Mielipide: Pyöräilijoillä hurjat vauhdit keskellä Tikkurilaa
 15. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.