Pelastuslaitokselta lisätietoa Vantaalla hukkuneesta naisesta

Vetokannaksen suositulla uimarannalla oli hukkumisen aikana runsaasti ihmisiä. Samea vesi vaikeutti naisen etsimistä. Kuvituskuva. Lotta Kvist

Tero Vähämäki

Vantaan Vetokannaksen uimarannalla hukkuneesta naisesta on selvinnyt lisätietoa. Poliisi ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitos vahvistavat hukkuneen naisen olleen veden alta pelastetun lapsen äiti.

36-vuotias nainen ja hänen lapsensa olivat uimassa, kun molemmat vajosivat pinnan alle toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Sivullinen onnistui pelastamaan lapsen, mutta äiti jäi veden alle ja hukkui.

Pelastuslaitos sai hälytystehtävän kello 11 aikaan iltapäivällä. Pelastusyksiköiden saapuessa paikalle lapsi oli pelastettu vedestä, mutta nainen oli vielä veden alla.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Kimmo Klemetti kertoi Ilta Sanomille, että sivulliset muodostivat pelastusketjun, mutta naista ei löytynyt.

Lopulta sukeltaja löysi naisen noin 12 aikaan sameasta vedestä. Nainen ei paikalla annetusta elvytyksestä huolimatta palannut tajuihinsa, vaan menehtyi.

– Asiasta ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa. Tämä oli valtavan surullinen perhetragedia, päivystävä palomestari Kalle Kaipainen toteaa.