Vantaalainen nuori pääsi Metropoliaan 17-vuotiaana – "Erittäin harvinaista"

Hämeenkylässä asuva Samuli Markkanen on arkipäivät sähköyrityksen palveluksessa ja illat sekä viikonloput oman yrityksen töissä. Syksyllä alkavat opinnot Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaalainen Samuli Markkanen sai viime viikolla ilouutisia. Hämeenkylässä asuva Markkanen pääsi opiskelemaan Metropolia-ammattikorkeakouluun 17-vuotiaana.

Vantaan Sanomat kertoi viime viikolla 14-vuotiaana oman yrityksen perustaneen Markkasen työllistävän jo muita nuoria

Lokakuussa 18-vuotta täyttävä Markkanen haki Metropolia-ammattikorkeakouluun talotekniikka- ja sähköopintoihin, jotka alkavat tulevana syksynä. Markkanen valmistui huhtikuussa ammattiopisto Variasta sähköasentajaksi alle kahdessa vuodessa.

Metropolia-ammattikorkeakoulun opintoasiainvastaava Arja Sundholm kertoo olevan erittäin harvinaista, että 17-vuotias pääsee sisälle. Koulussa ei tilastoida sisään päässeiden opiskelijoiden ikää.

– Vain yksittäisiä tapauksia on tiedossa vuosien varrelta, Sundholm sanoo.

Metropoliaan ei ole ikärajaa, vaan hakuvaatimuksena on toisen asteen tutkinto. Markkanen pääsi sisälle pääsykokeiden kautta.

– Fiilis on uskomaton. Alkuun oli vähän vaikea uskoa todeksi, kun ei tullut juuri yhtään luettua. En ole juuri koskaan käyttänyt aikaa kouluhommiin kotona.Pääsykokeita varten kävin Varian järjestämän lyhyen valmistautumiskurssin, Markkanen kertoo.

– Olen päättänyt jo ala-asteella, että miksi tekisin enemmän, jos pärjään hyvin. Numerot ovat olleet aina hyviä, ja ammatillinen todistus oli lähes täydellinen, hän jatkaa.

Juttua muokattu 18.7. klo 8.18: Täsmennetty Markkasen kommenttia.

Aiheeseen liittyvää

  1. 16-vuotias koululainen paiskii töitä yrittäjänä – tavoitteena laittaa säästöön 1 000 euroa joka kuukausi 21.4.2017 7:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut