Tällaisiin lukemiin lämpötila nousee lähipäivinä – hirmuhelle ei hellitä

Kolmenkympin päivälämpötilat jatkuvat vielä ainakin perjantaihin, jolloin kuurosateiden todennäköisyys kasvaa. Essi Harju

toimitus

Helteinen sää jatkuu. Jos maanantai oli lämmin, tiistai on Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Nina Karuston mukaan pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla vielä asteen pari lämpimämpi.

– Keskiviikkona voi olla hieman viileämpää, mutta silloinkin lämpötila voi nousta lähelle kolmeakymppiä, samoin torstaina. Sen jälkeen ennustettavuus heikkenee, mutta kuurosateiden riski kasvaa perjantaista eteenpäin, hän kertoo.

– Jos kuurosateita tulee, silloin on viileämpää.

Nyt on voimassa varoitus erittäin tukalasta lämmöstä, ja loppuviikolla ainakin perjantaihin asti Uudellamaalla pitää varautua tukalaan helteeseen.

Vähäiset sateet ja lämmin poutajakso ovat aiheuttaneet sen, että koko eteläisessä Suomessa Turun seudulta Etelä-Karjalaan on voimassa metsäpalovaroitus.

– Uudellamaalla metsäpalovaroitus on näillä näkymin voimassa ainakin perjantaihin asti, Karusto arvioi.

Sateen todennäköisyys kasvaa viikonloppuna, ja kuurosateiden aikana lämpötila putoaa Karuston mukaan kahdenkympin päälle.

– Jos sateet jäävät lyhytaikaisiksi, näyttää siltä, että lämmin sää voisi jatkua viikonlopun jälkeenkin.

Kuumuutta pakoon ei tällä hetkellä pääse kunnolla edes öisin, sillä meren rannalla on Karuston mukaan mitattu 20–22 asteen yölämpötiloja. Sisämaassa on ollut vähän viileämpää, 15–17 astetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.