Trumpin ja Putinin tapaamisen ajaksi jättimäinen lentokieltoalue – "Ei voida ottaa minkäänlaisia riskejä"

Sisin kehä on ehdotonta lentokieltoaluetta. Ulommilla kehillä voi tietyin ehdoin ilmailla. Trafi

toimitus

Drone-lennätystä sekä muuta ilmailua rajoitetaan Helsingissä ja sen lähialueilla Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen vuoksi sunnuntain 15. heinäkuuta ja tiistain 17. heinäkuuta välillä.

Tuona aikana Helsingin kantakaupungin yllä ja Helsinki-Vantaan lennonjohdon lähialueella ilmailu, myös dronejen ja muiden miehittämättömien ilma-alusten lennättäminen, on kokonaan kielletty. Poikkeuksena on kaupallinen ilmaliikenne, jonka määränpää tai lähtökenttä on Helsinki-Vantaan lentoasema. Poliisin mukaan poikkeuslupia ei myönnetä.

– Vierailu aiheuttaa sellaisen poikkeustilanteen, jossa ei voida ottaa minkäänlaisia riskejä. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä. Rajoitukset ovat korkea-arvoisten vieraiden turvallisuuden takaamiseksi. Ne edistävät turvajärjestelyiden sujuvuutta, koska viranomaisilla on alueella omaa ilmailutoimintaa, kertoo ylikomisario Sami Hätönen Helsingin poliisilaitokselta.

Rajoitukset eivät myöskään koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Poliisin mukaan viranomaiset käyttävät suurvaltakohtaamisen aikana laitteistoa, joka paljastaa lennättämiset.

– Puuttumiskynnys on tällaisessa tapauksessa matala. Rajoituksia rikkova voi syyllistyä useisiin eri rikoksiin ja mahdollisesti menettää käyttämänsä laitteiston rikoksentekovälineenä, Hätönen kertoo.

Kartan sisimmällä vyöhykkeellä ilmailu on kokonaan kielletty. Ympäröivillä vyöhykkeillä lentäminen on sallittua, mutta voimassa on transponderi- (TMZ), radio- (RMZ) sekä lentosuunnitelmapakko (FPL MZ). Lisäksi lentosuunnitelma tulee jättää kaksi tuntia ennen lentoa.

Aiheeseen liittyvää

  1. IS:n haastattelema Sauli Niinistö näkee myös uhkakuvia Trumpin ja Putinin tapaamisesta: "On syytä toimia niin, että huonot vaihtoehdot minimoidaan"
    7.7.2018 11:13

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut