Kaupunki rajoittaa kulkua kohutun golfkentän alueella – maaläjät sortumisvaarassa

Vantaan Golfpuiston penkereet ovat kaupungin mukaan vaarallisia. Arkistokuva. Tiina Örn

Tero Vähämäki

Runsaasti palstatilaa saaneen Vantaan Petikon keskeneräisen golfkentän alueella liikkumista rajoitetaan sortumisvaaran vuoksi.

Golfkentän alueelle on läjitetty suuri määrä maata. Maavallit ovat nousseet erittäin korkeiksi, joka lisää niiden sortumisvaaraa. Osa penkereiden reunoista onkin jo haljennut.

Kaupunki asentaa vaarallisiin paikkoihin varoituskylttejä ja alueella liikkumista rajoitetaan toistaiseksi.

– Osa lähialueen asukkaista on käyttänyt aluetta ulkoiluun, mikä ei kaupungin näkemyksen mukaan ole turvallista, kaupunki viestittää.

Pyymosan korven luonnonsuojelualueen ja Pyymosantien välissä sijaitseva alue on Vantaan kaupungin hallinnassa. Kaupunki purki viime viikolla maanvuokrasopimuksensa Vantaan Golfpuisto Oy:n kanssa sopimuksenvastaiseen toimintaan vedoten.

Kaupunki perusteli purkamista sillä, että aluetta vuokrattiin eteenpäin urakoitsijalle, joka käytti aluetta välivarastona.

– Sopimuskumppani ei ole kertonut meille mistään muusta alueella tapahtuvasta toiminnasta, Vantaan kaupunginlakimies Juha Myllymäki perusteli irtisanomista viime viikolla.

Golfpuisto Oy ilmoitti pitävänsä irtisanomista lainvastaisena

Aiheeseen liittyvää

  1. Kohu jatkuu: Vantaan Golfpuisto ei hyväksy vuokrasopimuksen irtisanomista – "Kaupunki ampuu nyt aika kovilla" 7.7.2018 6:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut