Ruotsalaistähti Tove Styrke, 25, ihastutti Ruisrockissa – paljasti myös unohtumattomimman festarimuistonsa

Toni Tervo

Ruotsalainen laulajatähti Tove Styrke on ollut urallaan nousukiidossa siitä asti kun teki kotimaassaan lopullisen läpimurron vuoden 2009 Idolsin jälkeen.

Sen jälkeen hän on muun muassa toiminut Katy Perryn lämmittelijänä tämän kiertueella ja keikkaillut festareilla ympäri maailmaa. Lauantaina Styrke saapui Ruisrockiin.

– Tämä festivaali on tosi cool! Princess Nokian backstage on ihan minun vieressäni ja olen hänen kova faninsa. Se kertoo jo siitä, että artistikattaus on kova. Ja sää on upea. Olen niin usein pelkästään studiossa, että en saa juuri aurinkoa, joten tästä pitää ottaa kaikki irti, Styrke nauraa festivaalin takatilassa.

– En ole kauheasti aiemmin kerinnyt olla Suomessa, mutta minulla on niistä vähistä kokemuksistani vain hyviä muistoja. Olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta rap-musiikista. Se skene on kuulemma kova.

Laulaja on ollut musiikkialalla nuoresta pitäen ja kesäfestareita hän on pitkälti kokenut ainoastaan artistin näkökulmasta. Se ei kuitenkaan estä hyvien festarimuistojen syntymistä.

– Paras muistoni on varmasti se, kun olin eräällä saksalaisella metallifestivaalilla esiintymässä. Jostain yhä tuntemattomasta syystä olin koko festivaalin ainoa pop-artisti. Tapahtumassa oli kuitenkin paljon ruotsalaisia metallifaneja ja he tulivat katsomaan keikkaani ja bilettämään ihan solidaarisuudesta. Se oli hauskaa!

Ruisrock oli Styrkelle oman festivaalikesän ensimmäisiä keikkoja. Nainen kertoi odottavansa pääsevänsä vetämään oman täysimittaisen keikan,

– Kun on jonkun lämmittelijänä, se setti on aina tosi tynkä ja intensiivinen. Odotan innolla, että pääsen olemaan lavalla vähän pidempään, artisti hymyilee.

Styrke julkaisi hiljattain myös uuden studioalbuminsa Swayn. Tähti kertoo miettineensä tekovaiheessa haluavansa siitä tietynlaisen ja lopputuloksen onnistuneen täydellisesti.

– Se on yksinkertaisesti paras albumini. Fanit ovat myös ottaneet sen mahtavasti haltuun. He ovat ihania.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 2. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 3. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 4. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 5. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 8. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 9. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 10. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 11. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 12. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 13. Hänninen 12.8.
 14. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 15. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.