Luukkujen avaaminen Tikkurilankoskella valmistelee padon purkua

Tikkurilankosken patoluukun avaaminen kesäkuun puolivälissä oli alkusoittoa sille, että padon purkaminen alkaa ensi kesänä. Vantaan kaupungin patovastaava Ari Asikainen sanoo, että patoluukku avattiin jo nyt, jotta kasvillisuus ja eläimistö tottuvat veden virtaamiseen vapaasti ennen kuin pato puretaan. Myös ihmiset pääsevät näkemään veden virtaamisen padon yläpuolisessa koskessa.

Ennen patoluukun avaamista suojellut vuollejokisimpukat siirrettiin ylemmäs jokea Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän vesiluvan mukaisesti.

Pato puretaan muun muassa siksi, että se olisi kaivannut korjaamista ja kalastajat sekä luontojärjestöt ovat toivoneet padon purkamista. Edellinen remontti tehtiin 1990-luvulla.

Patoa puretaan keskeltä 20 metriä ja sen reunoille jää noin kymmenen metrin seinämät. Purkaminen auttaa muun muassa meritaimenia nousemaan paremmin jokea ylös kutemaan. Kalastaminen koskessa on kielletty.

Patoaltaan kuiviksi jääville reunoille on suunniteltu oleskelualuetta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut