Uuden koulun rakennustyöt käynnistyvät Rajatorpassa – Allianssimalli käytössä ensimmäistä kertaa

Uusi koulu rakennetaan vastapäätä nykyistä koulua, joka puretaan uuden valmistuttua. Armi Suojanen

toimitus

Rajatorppaan tulevan uuden koulun rakentaminen käynnistyy heinäkuussa valmistelevilla töillä. Varsinainen rakentaminen alkaa elo-syyskuussa. 1.–6. luokkien käyttöön tulevan koulurakennuksen on määrä valmistua joulukuussa 2019.

Uusi rakennus nousee vastapäätä koulurakennusta, jossa oppilaat jatkavat koulutyötään uuden koulun valmistumiseen asti. Sen jälkeen vanha koulurakennus puretaan.

Uuden koulun tilat suunnitellaan pedagogisten tarpeiden pohjalta, ja ne ovat muunneltavissa eri käyttötarpeisiin ja opetustilanteisiin. Uudet tilat soveltuvat yhteisopettajuuteen ja erilaisten opetusryhmien muodostamiseen, jolloin opettajat voivat työskennellä yhdessä ja opettaa samanaikaisesti useaa eri luokkaa.

Rakennusprojekti toteutetaan Vantaalla ensimmäistä kertaa ns. allianssimallilla, jossa hankkeen osapuolet vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta jakaen hyödyt ja riskit. Samaan allianssiprojektiin kuuluu myös vuonna 2020 valmistuva Hämeenkylän koulu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Rajatorppaan tehdään Vantaan nykyaikaisin koulu – työmaa valloittaa koululta pihan
    20.5.2018 7:20

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut