Haluatko ottaa täydellisen kuvan koirastasi? – Näillä ammattilaisen vinkeillä et voi kuin onnistua

Koiraa voi olla vaikea saada pysymään aloillaan. Huomion voi kiinnittää itseensä esimerkiksi lelulla. Ulla Yliherne / arkisto

Tero Vähämäki

Koiranomistajat suhtautuvat lemmikkiinsä kuin parhaimpaan ystäväänsä. Toisin kuin parasta ystäväänsä, koiraa voi kuitenkin olla haastava saada kuvatuksi.

Nenä ja häntä vievät vuorotellen eri suuntiin, eikä koirakaverisi ymmärrä, minkä vuoksi pitäisi seistä paikallaan, kun omistaja yrittää päättää tilanteeseen toimivaa filtteriä.

Koiran voi aina viedä ammattilaisten eteen studioon, mutta loistavan kuvan eteen voi riittää myös oma kännykkä ja oikea asenne.

Koirakuviin erikoistunut helsinkiläinen Olivier Beaslas kokosi kuusi vinkkiä, joiden avulla voit ottaa kuvia kuin ammattilainen.

– 75 prosenttia some-kanavissani tekemääni kyselyyn vastanneista sanoi käyttävänsä lemmikkinsä kuvaamiseen puhelinta. Studiokuvilla on paikkansa, mutta puhelimen etuna on se, että se on mukana koko ajan. Kehittyneemmät puhelinkamerat ovat laadultaan verrattavissa pokkarikameraan, hän toteaa tiedotteessa.

Ammattilaisen neuvot koiran kuvaamiseen

1. Etsi rauhallinen paikka ja tausta kuvalle. Jos kuvaat sisätiloissa, siirrä pyykit ja sotkut pois tieltä. Selkeä tausta auttaa tuomaan kohteen paremmin esiin kuvassa. Voit häivyttää taustaa jonkin verran syväterävyystoiminnon avulla.

2. Tunne puhelimesi. Tutustu rauhassa puhelimesi mahdollisuuksiin. Tämän päivän lippulaivapuhelimissa on paljon ammattilaisten kuvaamisessa käyttämiä ominaisuuksia. Testaa rohkeasti aukon säätöä, hidastettua videota, sarjakuvausta ja kohteen seurantaa.

3. Optimoi koiran energiataso. Vilkasta koiraa on helpompi kuvata esimerkiksi lenkin jälkeen, kun se ei ole liian energinen. Rauhallinen koira voi aktivoitua leikkimällä. Tasapainota kuvaustilannetta omalla energiallasi.

4. Kiinnitä koiran huomio. Yritä saada kuva ensin ilman herkkuja. Jotkut koirat kuolaavat paljon, mikä ei välttämättä ole kovin viehättävää kuvissa. Lelu voi olla huomion saamiseen parempi vaihtoehto.

5. Kuvaa koiran tasolta. Saat paljon mielenkiintoisempia ja aidompia kuvia, kun menet koiran tasolle.

6. Pidä hauskaa! Kuvaushetkestä kannattaa tehdä hauska molemmille. Puhelimella kuvaustilanne on helppo uusia, jos koiraa ei satu huvittamaan kuvaus juuri sillä hetkellä. Älä aseta itseäsi ja koiraasi vaaraan kuvan takia. Muista, ettei mikään kuva ole onnettomuuden arvoinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.