Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tähän mäkeen halutaan Vantaan omat juoksuportaat

IDEA Vantaalaisille halutaan uusi kuntoilupaikka Simonkylään.

Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä kuntoilijoiden suosimia portaita muun muassa Helsingissä Malminkartanossa ja Paloheinässä, Espoossa Westendissä ja Kauniaisissa laskettelurinteessä. Myös Keravan Keinukalliossa on kuntoportaat.

Kuntoiluportaita on pitkään toivottu myös Vantaalle. Maanantaina 18. kesäkuuta asiasta jätettiin valtuustoaloite. Markku Weckmanin (kok.) ideoimassa ja 42 muun valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa ehdotetaan portaiden paikaksi Simonkylässä sijaitsevaa Möskärin mäkeä.

– Möskärin mäki on tällä hetkellä täysin hukkakäytössä. Mäki olisi portaille sopiva paikka myös siksi, että siellä on jo valot, toteaa Weckman.

Weckman tietää monien vantaalaisten ajavan autolla naapurikaupungeissa sijaitseville kuntoportaille.

– Jos Vantaalla olisi omat portaat, niille voisi saapua pyörällä, kävellen tai juosten. Se olisi ekologisempaa, jatkaa Weckman.

Liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti ei ota vielä kantaa tuoreeseen valtuustoaloitteeseen. Hän toteaa, että Vantaalla on jo pidempään pyritetty keskitetysti selvittämään sopivia paikkoja kuntoportaille. Kallislahden mukaan kuntoportaille on "jonkin verran haastavaa" löytää järkeviä sijoituspaikkoja.

– Ongelma mahdollisten portaiden sijoittamiselle on joko kaava tai maanomistus. Jos nuo kaksi osuvat kohdalleen, niin ongelmana voi olla kohteen vaatimaton korkeusero.

Portaiden sijoittamisessa tulee ottaa huomioon myös tasapuolisuus.

– Paikkoja pyritään löytämään sekä Itä- että Länsi-Vantaalta, kommentoi Kallislahti.

Juttua korjattu 28.6. klo 8.51. Korjattu juttuun, että kuvan on ottanut Kati Pallasvuo, ei Markku Weckman.