Tämän takia Teuvo Hakkarainen selvisi Veera Ruohon pahoinpitelystä sakoilla

toimitus

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) tuomittiin maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin edustajakollegansa Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Syyttäjä vaati Hakkaraiselle ehdollista vankeutta, mutta käräjäoikeus ei yhtynyt vaatimukseen.

Tuomio liittyy joulukuiseen välikohtaukseen eduskunnassa, jossa humalassa ollut Hakkarainen tarttui Ruohoon ja suuteli tätä väkisin. Tapaus sattui pikkujoulunvieton yhteydessä eduskunnan kahviossa.

Sitä oli todistamassa kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.), jonka mukaan Hakkarainen oli ilmestynyt heidän pöytäänsä päihtyneenä.

Tolvasen mukaan Hakkarainen oli puhunut jotain, mitä Tolvanen ei ollut sen enempää kuunnellut, koska kyse oli ollut päihtyneen puheista. Yhtäkkiä Hakkarainen oliTolvasen mukaan ottanut kädellään "niskalenkin" Ruohon kaulasta.Toisella kädellään Hakkarainen oli Tolvasen mukaanvääntänyt Ruohon päätä omia kasvojaan kohti.

Ruoho oli kieltänyt Hakkaraista ja yrittänyt vetäytyä pois, mutta Hakkarainen oli vain koventanut otettaan ja suudellut Ruohoa suulle noin 5–10 sekuntia. Tolvasen käskiessä Hakkarainen oli päästänyt irti.

Oikeuden mukaan Hakkaraisen tekoa oli pidettävä lievänä.

Kaulasta puristamisen potentiaalisesta vaarallisuudesta huolimatta teko oli hyvin lyhytaikainen ja Ruoholle aiheutunut vahinko jäi suhteellisen lieväksi, oikeus perustelee kantaansa tuomiolauselmassaan.

– Tämän perusteella voidaan sakkorangaistusta pitää riittävänä seuraamuksena vastaajan syyksi luetuista rikoksista.

Hakkarainen joutuu maksamaan 45 päiväsakkoa. Tästä kertyy Hakkaraiselle maksettavaa 3 060 euroa.

Veera Ruoholle Hakkarainen tuomittiin maksamaan 1 400 euroa vahingonkorvauksia.

Pahoinpitelysyytettä puntaroidessaan oikeus katsoi, etteiHakkaraisentarkoituksena ei ollut vahingoittaa Ruohoa. Hänen olikuitenkin täytynyt mieltää, että kovien otteiden takiaseurauksena teon kohteelle aiheutuu siitä kipua ja särkyä.

Oikeuden mukaan pahoinpitelyä ei voitukaan pitää lievänä, ja teko aiheutti myöspsyykkistä kärsimystä.

Seksuaalisen ahdistelun osalta oikeus totesi, että Ruoho oli vastustanut edustajakollegansa suutelemista.

Hakkarainen puolustautuisillä, että hän olisi vainhalunnut halata Ruohoa ja antaa suukon tämän poskelle.

Hakkarainen vetosi myös alkoholiongelmaansa ja humalatilaansa, mutta sillä ei oikeuden mukaan ollut merkitystä kumpaakaan syytettä arvioitaessa.

Syyttäjä harkitsee tuomiosta valittamista, kertoi Demokraatti-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.