"Variston opetuspiste puretaan" – Tilat siirretään uuteen Hämeenkylän kouluun

KOULU Hämeenkylän koulun liikuntasalin kohtalo on vielä avoinna. Opetuslautakunta haluaa suuremman liikuntahallin.

Hämeenkylän puretun koulun seinässä ollut kyltti. Uusi koulurakennus on määrä valmistua syksyksi 2020. Marika LummeArkisto/

Marika Lumme

Vantaan kaupunki luopuu Variston opetuspisteestä kun Hämeenkylän uusi koulu valmistuu. Opetuslautakunta päätti maanantaina, että Hämeenkylän uuden koulun yhteyteen rakennetaan tilat Variston opetuspisteen käyttäjille.

Opetuslautakunnan puheenjohtaja Sami Kanerva sanoo, että Variston opetuspisteen tilat olisivat vaatineet täydellisen peruskorjauksen, joka olisi tullut kalliiksi. Variston opetuspiste on valmistunut 1980-luvun alussa. Sisäilmaongelmien vuoksi osa rakennuksen tiloista on tällä hetkellä pois käytöstä.

– Uuden rakentaminen tulee edullisemmaksi, Kanerva kertoo.

Variston opetuspisteen sijoittaminen uuteen kouluun tarkoittaa lisärakentamista noin 730 neliön verran. Lisärakentamisen kustannusarvio on noin 1,7 miljoonaa euroa. Jos huonokuntoisen rakennuksen tilalle olisi rakennettu uusi, kustannusarvio olisi ollut noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kanerva arvioi, että Variston opetustilat tarvitaan niin kauan kunnes Hämeenkylän koulu on valmis. Hämeenkylän koulun ovet on tarkoitus avata oppilaille syksyllä 2020, jolloin Variston piste siirretään kouluun.

– Variston opetuspiste puretaan. En näe yhtään syytä miksi se säilytettäisiin. Tästä vapautuu tontti julkiseen rakentamiseen esimerkiksi päiväkodille, Kanerva sanoo.

Opetuslautakunta sen sijaan jätti vielä avoimeksi Hämeenkylän kouluun rakennettavan liikuntasalin kohtalon. Alkuperäisessä esityksessä kouluun suunniteltiin rakennettavaksi noin 600 neliön suuruinen koulun yhteydessä oleva perusliikuntasali. Kanervan mukaan Länsi-Vantaalla on tarvetta kunnollisille liikuntatiloille, joten opetuslautakunta haluaa, että isomman erillisen liikuntahallin mahdollisuutta tutkitaan. Noin 1 400 neliön suuruinen liikuntahalli maksaisi arviolta noin 2,6 miljoonaa euroa.

– Vaikka liikuntahalli ei nyt näytä mahtuvan budjettiin, pidemmällä aikavälillä katsottuna sen rakentaminen on edullisempaa. Lautakunnan tahto on saada suurempi halli, Kanerva perustelee.

Vantaalaisen koripalloseura PuHu junioreiden puheenjohtaja Antti Saarinen sanoo, että harjoitustiloista on suuri pula. Seura harjoittelee tällä hetkellä eri kouluissa Länsi- ja Keski-Vantaalla. Hän on huolestunut tilojen vähenemisestä Länsi-Vantaalla.

– Joukkueiden salivuoroja joudutaan lyhentämään ja joukkueet treenaavat osittain päällekkäin samassa salissa. Toiminnan laatu kärsii ja tavoitteiden mukaiset treeniajat eivät täyty. Lasten ja nuorten toiminnassa täytyy huomioida myös arkielämän rytmi ja aikataulut. Emme esimerkiksi halua aloittaa alakoululaisten harjoituksia vasta iltamyöhään, Saarinen kertoo.

Salipula rajoittaa Saarisen mukaan seuran kasvua.

– Nykyisin käytössä oleviin saleihin ja salivuoroihin ei mahdu määräänsä enempää lapsia ja nuoria treenaamaan laadun kärsimättä. Lasten ja nuorten liikkumisen edistämisen kannalta on erityisen tärkeää, että sisäliikuntatiloja on riittävästi tarjolla, Saarinen sanoo.

Liikuntahallia käsitellään omana esityksenään opetuslautakunnan elokuun kokouksessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Hämeenkylän koulun suunnitelmasta on poistettava Variston opetuspiste
    28.2.2018 7:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut