Nyt tuli vaatimus: Lemmikin hankkiminen vaikeammaksi – "Lisääntynyt pahoinvointi näkyy eläinten kohtelussa"

Lemmikin hankkiminen on liian helppoa, väittää SEY. Arkisto / Juha Perämäki

toimitus

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY on huolissaan ElintarviketurvallisuusvirastoEviran tekemien eläinsuojelukäyntien kasvusta. Ratkaisuksi SEY esittää eläinten hankinnan vaikeuttamista.

– Eläimen myyjän tulisi pyrkiä varmistamaan, että ostajalla on tarvittavat tiedot, taidot ja resurssit eläimen pitämiseen, sanoo SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli

Eviran torstaina julkistaman raportin mukaan epäilyyn perustuvia eläinsuojelukäyntejä tehtiin vuonna 2017 enemmän kuin ennen, ja käynnit ovat olleet suurelta osin aiheellisia ja johtaneet viranomaisten väliintuloon.

– Myös SEYn eläinsuojeluneuvojien tietoon tulee paljon lemmikkieläinten huonoon kohteluun liittyviä ilmoituksia. Vapaaehtoiskentän toimijoiden tuntuma on sama: lemmikkieläintapaukset ovat lisääntyneet viime vuosina selvästi, sanoo SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Maija Raatikainen

SEY:n mukaan lemmikkieläinten huono kohtelu johtuu usein tietämättömyydestä eläinten tarpeesta. Myös ihmisten uupumus ja sosiaaliset sekä mielenterveydelliset ongelmat sekä piittaamattomuus ovat suuria ongelmia eläinten pidossa.

– Ihmisten lisääntynyt pahoinvointi ja osattomuus näkyy eläinten kohtelussa. Kun ihminen putoaa yhteiskunnan kelkasta, eikä pysty huolehtimaan itsestään, ei voimavaroja jää eläinten hoitoon. Usein ongelmana on myös se, että omistajalla ei yksinkertaisesti ole rahaa eläimen terveydenhoitoon tai laadukkaaseen ruokaan, sanoo Raatikainen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nainen sulki elävän koiran muovikasseihin ja hylkäsi maastoon – tässä tuomio 9.6.2018 21:27

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut