Vantaan golfkenttäkohussa uusi käänne: Kentälle läjitettiin tolkuton maamassa – "Määrä on odottamattoman suuri"

ALUE Petikon golfkentän rakentaminen on tällä hetkellä jäissä.

Tiina Örn

Petikon golfkentän lisäosan eli takaysin rakentamistyöt eivät tällä hetkellä etene. Kolmen vuoden välein uusittava toimenpidelupa meni vanhaksi huhtikuussa. Kenttää rakennuttava Vantaan Golfpuisto oy on hakenut jatkolupaa, vahvistaa toimitusjohtaja Ville Nurmi

Jatkoluvan saaminen ei ole läpihuutojuttu, sillä Vantaan kaupunki on saanut valmiiksi mittaukset, joissa selvitettiin kuinka paljon rakennettavalle kenttäalueelle on tuotu maa-ainesta muualta. Määrä on hämmästyttänyt myös Vantaan kaupungin.

– Alueelle on toimitettu maita noin 1,8 miljoonaa kuutiota, toteaa Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

Jos tuo määrä maata kipattaisiin viralliset mitat täyttävälle jalkapallokentälle, kasan korkeus olisi 250 metriä eli noin kolme ja puoli kertaa Olympiastadionin torni.

– Määrä on odottamattoman suuri ja siitä ovat johtuneet alueella esiintyneet ongelmat, jatkaa Penttilä.

Rakentaminen vaatii vielä noin kuusi kuukautta."

Ongelmilla Penttilä viittaa muualta tuodun maa-aineksen läjittämisestä seuranneisiin ympäristöhaittoihin. Läjitys aiheutti viime talvena golfkenttäalueen läpi kulkevan Herukkaojan tukkeutumisen ja tulvan.

Muualta tuodulla maalla muokattiin kentän rakennetta ja sen vastaanottamisesta rakennustyömailta saatiin rahaa, jolla on Vantaan Golfpuiston nettisivujen mukaan rahoitettu golfkentän rakentamista.

Maansiirtohintoihin perustuvan suuripiirteisen arvion mukaan yhden maa-aineskuution vastaanottamisesta maksetaan noin 2–6 euroa (irtokuutio).

Toimitusjohtaja Nurmi vastaa keskiviikkona 13. kesäkuuta tulleensa juuri takaysin katselmuskierrokselta.

– Kävimme Vantaan kaupungin edustajan kanssa katsomassa, mikä on rakentamisen tilanne, ja miltä kentällä muuten näyttää. Tietenkin toivomme saavamme jatkoluvan mahdollisimman pian, kommentoi Nurmi.

Kentän lisäosan valmistumisaikatauluun liittyviin kysymyksiin Nurmi vastaa varovaisesti.

– Rakentaminen vaatii vielä noin kuusi kuukautta plus nurmikon kasvattamisen. Mikäli lupa saataisiin nyt heti, kentällä pelattaisiin kesän 2019 loppupuolella.

Vantaan Golfpuiston etuysi pyritään avataan pelaamiselle juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan Golfpuisto oy:n johtajalla on oma käsityksensä tulvakohun syystä 24.2.2018 7:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut