Tammistoon on tulossa uusi hypermarket – "Työt oli tarkoitus aloittaa jo kesälomien jälkeen"

PALVELUT Uusi automarket lisää kilpailua, mutta myös autojen määrää jo valmiiksi ruuhkaisella tiellä, pohtii Tammistossa asuva.

Tammistoon ostoksille poikansa Nicolasin kanssa tullut Erica Tervo toivoo uuden automarketin tulon helpottavan Jumbon ruuhkia. –Varsinkin ennen juhlapyhiä ruuhkat ulottuvat Kehä III:lle asti. JOHANNA ERJONSALO

Tiina Örn

Tammistoon on suunnitteilla uusi automarket. HOK-Elanto aikoo rakentaa entisen Hobby Hallin ja Stockmannin varaston paikalle Prisma hypermarketin.

Vantaan kaupunki myönsi rakennusluvan uudelle Prismalle toukokuun lopulla. Valitusaika luvasta päättyi maanantaina. Luvasta on tehty kaksi muutoksenhakua.

HOK-Elannon toimialajohtaja Lassi Juntusen mukaan työt oli tarkoitus aloittaa kesälomien jälkeen. Tammiston uusi Prisma olisi silloin avattu jo vuonna 2019.

– Koska luvasta valitettiin, tarkan aikataulun kertominen on tällä hetkellä mahdotonta, sanoo Juntunen.

Prismassa käy viikossa noin 40 000 asiakasta.”

HOK-Elannon markkinaosuus on Vantaalla pienempi kuin muualla pääkaupunkiseudulla. Se on yksi syy uuden Prisman rakentamiselle.

– Tammistossa on meidän isoja päivittäistavarakaupan kilpailijoita. Meillä ei ole siellä vastaavan kokoluokan yksikköä.

Yksittäisessä Prismassa käy Juntusen mukaan keskimäärin noin 40 000 asiakasta viikossa. Juntunen uskoo Tammiston Prisman yltävän samaan, vaikka Tammiston markettien lisäksi lähellä ovat myös Jumbon Prisma, Jumbon K-Citymarket ja Stockmann Herkku. Kartanonkoskella ovat puolestaan Alepa ja K-Market.

– Pääkaupunkiseutu on väkirikasta seutua. Ei täällä ole asiakasvirroista puutetta, sanoo Juntunen.

Alueen liikennemäärät ja erityisesti Tammiston kauppatien ruuhkat ovat tuoneet jo pitkään harmaita hiuksia autoilijoille. Rakennusluvasta tehdyssä muutoksenhaussa todetaan: ”Prismaa ei voida rakentaa sellaisen tien varteen, joka on jo nyt täysin ylikuormittunut.”

Juntunen korostaa, että alueella on jo paljon tarjontaa, eikä uuden kaupan tulo tuoreen selvityksen mukaan oleellisesti muuta liikennetilannetta.

– Tässä ei ole kyse siitä, että tyhjälle tontille tulisi uusi kauppa, ja se toisi autoliikennettä.

Tammistolainen Sakari Lehtimäki pohtii uuden automarketin tuloa asukkaan näkökulmasta.

– Uusilla kaupoilla on tietenkin positiivisia vaikutuksia alueelle. Toisaalta Tammiston kauppatie on jo nyt ruuhkainen. Meidän asukkaiden on varsinkin ruuhka-aikaan vaikea päästä liittymään sille.

Lehtimäki pohtii ratkaisua ruuhkiin.

– Tällä hetkellä Tammiston kauppatielle tulee liikennettä Torpparinmäestä ja myös Jumbosta. Bauhausin kohdalla voisi olla ramppi Tuusulanväylälle ainakin Helsinkiin päin.

Tammistossa säännöllisesti asioiva Erica Tervo uskoo kauppoihin riittävän asiakkaita, vaikka alueelle tulisi uusi suuri kauppa. Hän toivoo, että Tammistoon tuleva Prisma vähentäisi Jumbon ruuhkia.

– Tammiston kaupoissa on nopeampi pistäytyä kuin Jumbossa, toteaa Tervo.

Tammiston kauppatie

Tien entinen nimi oli Valimotie. Nimi muuttui 1.2.2017.

Tammiston kauppatie on yksi Vantaan vilkkaimmista teistä.

Vuonna 2017 tien liikennemääriksi mitattiin arkena seuraavaa: Ylästöntiestä pohjoiseen noin 13 500 ajoneuvoa vuorokaudessa, Ylästöntiestä etelään noin 15 800 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuvat kertovat menneestä – Tältä näytti Tammiston kauppakeskittymässä 1950-luvulla 22.4.2018 8:10

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut