Yksi kuoli onnettomuudessa, turmapaikka raivattu – VR: Auto putosi sillalta junan eteen Salossa

Kuvituskuva. Janne Mikkilä / VR Group

toimitus

Junaliikenne on toistaiseksi poikki Turun ja Salon välillä harvinaisen onnettomuuden vuoksi. – Auto putosi Vanhan Turuntien sillalta kiskoille Salossa Intercity 946 -junan eteen ja juna ajoi auton yli, VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa kertoo. Poliisin mukaan onnettomuudessa kuoli henkilöautoa kuljettanut 24-vuotias paikkakuntalainen nainen. Vanhaa Turuntietä autoillut nainen ajautui henkilöautollaan junaradan ylittävältä sillalta suojakaiteen ohi ja lensi 12 metrin pudotuksen junaradalle.

Salon ja Turun välinen junaliikenne oli poikki kaksi ja puoli tuntia. Juna pääsi pelastustöiden jälkeen jatkamaan matkaa. Salon poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyntutkintana. Liikenneviraston liikennepäällikkö Rauno Helander kertoo, että onnettomuudessa mukana ollut juna saatiin ennen kello kymmentä pois radalta ja matkustajat ovat päässeet jatkamaan matkaa toisella junalla. – Juna saatiin Salon asemalle, ja matkustajat siirtyivät toiseen junaan. Tällä hetkellä siellä on radan tarkistus menossa. Toivottavaa olisi, ettei radalle ole käynyt mitään ja pystyisimme aloittamaan normaalin liikennöinnin mahdollisimman pian.Käsittääkseni junan matkustajille ei käynyt vahinkoa onnettomuudessa.

Turman vuoksi VR perui IC 946 -junan Turusta Helsinkiin ja junan S978 Turun satamasta Helsinkiin. Tasoristeysonnettomuuden vuoksi kaikki junat korvattiin busseilla välillä Salo–Turku. Linnamaa ei osaa arvioida, paljonko junavuoroja perutaan tapauksen vuoksi, mutta kertoo, että Turku–Salo–Turku-välille on tilattu linja-autoja korvaamaan junavuoroja. Hän muistuttaa, että ajankohtaiset liikennetiedot löytyvät VR:n internetsivuilta.