Uusi listaus suomalaisten suosikkimatkakohteista – tutun maan suosio kasvoi 30 prosenttia

Manner-Espanjaan sekä Baleaarien saarille tehtiin alkuvuonna 150 000 matkaa. Matkojen määrä lisääntyi 29 prosenttia.

Maaliskuu oli alkuvuoden suosituin kuukausi matkustaa Kanarialle. Arkistokuva. Armi Suojanen

toimitus

Suomalaisten matkat Etelä-Eurooppaan lisääntyivät alkuvuodesta. Yhä useampi suuntasi tuttuihin matkakohteisiin Välimerelle, Ruotsiin tai Viroon.

Suomalaisten tekemät ulkomaan matkat pysyivät määrällisesti tammi-huhtikuussa kuitenkin edellisvuoden tasolla, vain kohteet muuttuivat. Ulkomaille tehtiin Suomessa tammi-huhtikuussa 2,5 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa.

Yksi merkittävä muutos edellisvuoteen oli suomalaisten kasvanut kiinnostus Espanjaa ja sen saaria kohtaan. Espanjaan matkoja suuntautui alkuvuodesta 340 000, näistä 55 prosenttia Kanariansaarille.

Manner-Espanjaan sekä Baleaarien saarille tehtiin alkuvuonna 150 000 matkaa. Matkojen määrä lisääntyi 29 prosenttia. Maaliskuu oli alkuvuoden suosituin kuukausi matkustaa Kanarialle ja huhtikuu Manner-Espanjaan.

Baleaarien saariin kuuluvat muun muassaMallorca, Menorca, Ibiza ja Forbentera.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomesta tehtiin alkuvuonna vapaa-ajanmatkoja naapurimaihimme Viroon 560 000 ja Ruotsiin 500 000.

Myös Ruotsiin suuntautuneet yöpymisen kohdemaassa sisältäneet matkat ja päivämatkat lisääntyivät edellisvuodesta. Ruotsiin suuntautuneet risteilyt sen sijasan pysyivät suunnilleen viime vuoden vastaavan ajanjakson tasossa.

Myös yönyliristeilyt Viroon pysyivät entisellä tasolla. Suomalaisten päiväristeilyt ja yöpymiset kohdemaassa jopa vähenivät hieman edellisvuodesta. Tästä huolimatta Viro on edelleen suomalaisten ykkössuosikki ympäri vuoden. Esimerkiksi ulkomaille tehdyistä alkuvuoden päivämatkoista lähes puolet oli edelleen Viron päiväristeilyjä.

Yöpymisen kohdemaassa sisältäneitä matkoja tehtiin suunnilleen saman verran kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa. Huhtikuu oli näiden matkojen osalta alkuvuoden suosituin matkustuskuukausi, sillä silloin tehtiin 570 000 ulkomaan matkaa, joiden aikana yövyttiin kohdemaassa. Yöpymisen kohdemaassa sisältäneiden vapaa-ajanmatkojen määränpäänä oli Viro 16 prosentilla matkoista, Välimeren pohjoispuolen rannikko myös 16 prosentilla matkoista ja Kanariansaaret 10 prosentilla matkoista.

Vuoden 2018 ensimmäisellä kolmanneksella 15–84-vuotiaat suomalaiset tekivät 15,8 miljoonaa matkaa, kun mukaan lasketaan kaikki kotimaan ja ulkomaan vapaa-ajanmatkat sekä työ- ja kokousmatkat. Yöpymisen sisältäneiden matkojen lisäksi matkamäärässä ovat mukana myös ulkomaan ja kotimaan päivämatkat.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimuksesta, jota varten haastateltiin helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa yhteensä 4 518 iältään 15–84-vuotiasta suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.