Uusi silta käyttöön Turunväylällä – yhdistää Espoon ja Kauniaisten kevyen liikenteen verkostot

Vuosi sitten Naapurinmäen sillasta näkyivät vasta pilarit työmaapäällikkö Taisto Malisen takana. Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Valtatie 1:n eli Turunväylän ylittävä Naapurinmäen silta otetaan käyttöön perjantaina 8. kesäkuuta Espoon Kirkkojärvellä.

Uusi kevyen liikenteen silta on osa Turunväylän parannushanketta ja se yhdistää Espoon ja Kauniaisten kevyen liikenteen verkostot. Silta tarjoaa kulkuyhteyden Kirkkojärven ja Kasavuoren välille.

Kuusi metriä leveälle ja 120 metriä pitkälle sillalle mahtuu talviaikaan sekä latu että aurattu kävely-yhteys rinnakkain.

Uuden sillan avauduttua suljetaan Kasavuoren alikulku, joka on poissa käytöstä korjaustöiden ajan heinäkuun loppuun saakka.

Hyvien säiden ansiosta Turunväylän korotus- ja korjaustyöt ovat edenneet aikataulussaan.

Toukokuussa käynnistyneet paalutustyöt jatkuvat kesäkuun loppuun. Paalulaattojen betonoinnit on aloitettu ja ne kestävät heinäkuun lopulle, tiedottaa Liikennevirasto.

Tietä korotetaan Kirkkojärven kohdalla 600 metrin matkalla noin metrillä. Painunut tie tulvi vielä viime syksyn rankkasateissa, mutta enää tulvavaaraa ei ole.

Kesän ja syksyn aikana rakennetaan Kirkkojärven kohdan eteläiset kaistat uudelleen ja samalla parannetaan Lommilan pientaloalueen melusuojausta.

Parannustyöt valmistuvat ensi marraskuussa.

Lisäkaistojen rakentaminen jatkuu myös toisella Turunväylän työmaalla Tuomarilan ja Kehä II:n välillä.

Siihen liittyvät räjäytystyöt aiheuttavat lähiviikkoina satunnaisia liikennekatkoksia.

– Tarkkuutta ja malttia tarvitaan, sillä muutaman kilometrin matkalla on useita eri nopeusrajoituksia ja poikkeusjärjestelyjä, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.