Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kahden miljoonan euron silta rakennetaan lähelle Kuusijärveä – Suunnitelmissa myös kiipeilypuisto, ravintoloita, uusi porttirakennus...

LUONTO Kuusijärveltä saadaan viitoitettu yhteys kansallispuistoon.

Tasokkaita ravintoloita, luomukylpylä, kiipeilypuisto, uusi porttirakennus kokous- ja juhlatiloineen. Siinä visioita, joita maalaillaan Sipoonkorven kansallispuistoon ja Kuusijärvelle. Kiipeilypuisto Kuusijärven läheisyyteen on jo enemmän kuin visio. Vantaan kaupunki on neuvotellut asiasta yrittäjän kanssa.

Vantaan kaupungilla pohditaan, miten Kuusijärven ja Sipoonkorven houkuttelevuutta ja saavutettavuutta voitaisiin lisätä alueen luontoarvoja turmelematta.

Kiireisimpänä asiana maisema-arkkitehti Petra Tammisto pitää kevyen liikenteen sillan rakentamista Vanhan Porvoontien päälle. Toive toteutuu parin vuoden sisällä.

– Siltaa varten on ensi vuodelle varattuna kaksi miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että 120 metriä pitkä ja 20 metriä maantien yläpuolelle tuleva silta avattaisiin keväällä 2020.

Kuusijärven alueen ja Sipoonkorven yhdistävän sillan uskotaan merkitsevän paljon. Tällä hetkellä reitillä ei ole Vanhan Porvoontien ylitykseen edes suojatietä. Sillan lisäksi kaupunki laittaa kuntoon myös sillalle Kuusijärveltä johtavan reitin.

– Sipoonkorpeen saadaan silloin Kuusijärveltä virallinen yhteys, jolle voidaan kartoissa opastaa ja joka voidaan viitoittaa.

Huonona uutisena voidaan pitää sitä, että Nuuksion kansallispuistoon komean luontokeskus Haltian rakentaneella Metsähallituksella ei ole rahaa rakentaa vastaavaa Sipoonkorpeen ja mahdollisen uuden rakennuksen rahoituksen on tultava muualta.

Kansallispuiston käyttäjille on myös hyviä uutisia. Vantaan kaupunki on ostanut aiemmin yksityisessä omistuksessa olleen maa-alueen Kuusijärveltä kansallispuistoon johtavan reitin varrelta.

Alue on Tammiston mukaan noin kilometrin pituinen ja noin puoli kilometriä leveä.

Kaikkia kaupungin kaavailut eivät miellytä. Lähes päivittäin Kuusijärven luonnossa liikkuva Anneli Asumalahti pohtii Kuusijärven olevan pieni järvi, joka ei kestä suuria ihmismääriä.

– Olen kuullut kaikenlaisista suunnitelmista Kuusijärven ja Sipoonkorven alueelle: on uusia rakennuksia, kylpylää ja vaikka mitä vempainta. Eivät sellaiset sovi tänne, toteaa Asumalahti.

Myöskään sillan rakentaminen ei saa Asumalahdelta varauksetonta hyväksyntää.

– Minusta sellainen pitkä silta on liian massiivinen luontoon.