Paavo Väyrynen jatkaa perustamansa kansalaispuolueen johdossa

Paavo Väyrynen aikoo tehdä paluun eduskuntaan. Päivi Tuovinen

toimitus

Paavo Väyrynen jatkaakansalaispuolueen johdossaja aikoo palata myös eduskuntaan omana eduskuntaryhmänään. Väyrynen kertoo asiasta tiedotteessaan.

Väyrynen oli yhden tulkinnan mukaan erotettu puolueesta kolmen kuukauden ajan, sillä kansalaispuolueen 3. maaliskuuta pitämä kokous päätti, että Väyrynen on erotettava puolueelle haitallisen toiminnan vuoksi. Prosessilla ei kuitenkaan ollut lainvoimaa, sillä asiasta päättäneen vuosikokousversion osalta oikeus totesi täytäntöönpanokiellon.

Tuona samana päivänä järjestettiin kaksi kansalaispuolueen vuosikokousta, joista toisen laillisuutta vastaan on nostettu moitekanne ja sen päätösten toimeenpano on käräjäoikeuden ratkaisulla keskeytetty. Tämä tarkoittaa, että koska toinen kokouksista on selvinnyt ilman moitintaa, sen päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Puolueella on ollut sisäisten kiistojen vuoksi samaan aikaan kolme hallitusta, joista yksikään ei ole ollut oikeustoimikelpoinen.

Väyrynen on hoitanut europarlamentaarikon tehtäviä vuodesta 2014.

Uutista päivitetty 5. kesäkuuta kello 13.52, oikaistu seuraavia asioita:

1. Paavo Väyrynen on ollut koko ajan Kansalaispuolueen jäsen, häntä ei ole sen jäsenyydestä laillisesti koskaan erotettu. Erottamisesta päättäneelle kokousversiolle on määrätty toimeenpanokielto.

2. Maanantaina kokoontui Kansalaispuolueen hallitus, ei vuosikokous.

3. Paavo Väyrystä ei ole erikseen nimetty maanantaina Kansalaispuolueen hallituksen jäseneksi, vaan hän on jo ollut hallituksen jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.