TalSa: Kojamon pörssilistautuminen nostaa ay-pomojen palkkioita – Riku Aallon palkkio kohoamassa 60 000 euroon

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo tunnetaan esimerkiksi Lumo-brändistään. Johanna Erjonsalo

toimitus

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon listautuminen pörssiin kasvattaa roimasti yhtiön hallituksen vuosipalkkioita, kertoo Taloussanomat

Lehden mukaan Kojamon hallituksen puheenjohtajan eli Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon korvaus on kohoamassa 60 000 euroon, mikäli yhtiön listautuminen Helsingin pörssin päälistalle sujuu suunnitelmien mukaan. Lehti kuvaa korotusta huimaksi, sillä maaliskuussa pidetty varsinainen yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajan palkkio vuoden 2019 varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyvältä toimikaudelta on 26 000 euroa.

Taloussanomien mukaan puolitoista viikkoa sitten pidetty ylimääräinen yhtiökokous päätti kuitenkin ehdollisena listautumiselle hallituksen uusista vuosipalkkioista.

Kojamon hallituksen varapuheenjohtajan eli eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtajan Mikko Mursulan palkkio on Taloussanomien mukaan kasvamassa 15 000 eurosta 36 000 euroon.

Hallituksen jäsenten vuosipalkkiot taas ovat lehden mukaan yli kolminkertaistumassa 9 000 eurosta 30 000 euroon. Hallituksen jäseniä ovat Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi, Opetusalan ammattijärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen, ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, eläkevakuutusyhtiö Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton talouspäällikkö Jan-Erik Saarinen ja Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin

Taloussanomien mukaan Luukkainen, Malinen ja Selin ovat kuitenkin ilmoittaneet eroavansa hallituksesta, jos listautuminen toteutuu.

Kojamo tiedotti viime perjantaina, että sen listautumisannin ja -myynnin alustava hintaväli on 8,50–10,00 euroa osakkeelta. Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan Kojamon tavoite on kerätä listautumisannissa ja -myynnissä noin 150 miljoonaa euroa uutta pääomaa, joka on tarkoitus käyttää yhtiön kasvustrategian tukemiseen.

Osakeannin merkintäaika alkoi tänään maanantaina. Yleisö- ja henkilöstöannin merkintäaika päättyy viimeistään 12. kesäkuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kojamo rakentaa jopa 4000 vuokra-asuntoa 8.3.2018 10:39

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut