Finnairin ja ammattiopisto Varian yhteistyö tiivistyy – valmistuville luvataan varma työpaikka

Jari Pietiläinen

Vantaan ammattiopisto Varia ja Finnair ovat solmineet kumppanuussopimuksen, joka jatkaa ammattiopiston ja lentoyhtiön välistä pitkäaikaista koulutusyhteistyötä.

Osana sopimusta on uudenlainen lentokoneasennuksen koulutus, joka järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Finnairin on ollut mukana koulutuksen suunnittelussa, ja koulutuksesta valmistuvilla on mahdollisuus työllistyä suoraan valmistumisen jälkeen Finnairin palvelukseen.

– Finnair on voimakkaassa kasvussa, ja tarvitsemme jatkossakin päteviä lentokoneasentajia tukemaan kasvavaa liikennettämme. Nyt tehty sopimus vahvistaa koulutusyhteistyötämme Varian kanssa, sanoo Finnairin henkilöstön kehittämisestä vastaava johtaja Outi Sivonen

Finnair on vuosien ajan tarjonnut Varian lentokoneasennuksen opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa työpaikalla tapahtuvaa oppimista Finnairin Tekniikassa. Lentokoneasennuksen työvoimatarpeen arvioidaan kasvavan lähivuosina, kun Finnairin liikenne ja laivasto kasvavat. Syksyn koulutuskokeilun tavoitteena on valmistaa täsmäosaajia kasvavan ilmailualan tarpeisiin.

– Finnair haastaa Varian kehittämään palveluitaan tässä parhaalla mahdollisella tavalla, tiivistää Varian rehtori Pekka Tauriainen

Varialla on laaja asiantuntijaverkosto käytettävissään, ja se pystyy räätälöimään eri alojen koulutuksia hyvin nopeastikin yritysten tarpeisiin. Varia järjestää muun muassa oppisopimuskoulutusta Finnairin matkustamohenkilökunnan lähiesimiehille. Oppisopimuksella opiskeltaessa työntekijä opiskelee työn ohessa ja kaikki näytöt annetaan työpaikalla.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut