Nomi haluaa karkottaa iskelmä-mörön

MUSIIKKI Artistitulokas joutui tekemään valinnan urheilun ja musiikin välillä.

Suomalainen iskelmä on pitkään ollut erikoisessa asemassa.

Iskelmämusiikkia tehdään, mutta sen tekijät ainakin valtavirtaradiossa ovat yhä niitä, joiden ensimmäiset hitit soivat vuosikymmeniä sitten. Katri Helenan kaltaiset tähdet ovat kokeneet uutta tulemista Vain Elämää -ohjelman kaltaisten ilmiöiden kautta.

Haluan, että iskelmä ei olisi nuorille sellainen mörkö."

Harva uusi artisti kuitenkaan ajattelee, että minäpä alan tehdä iskelmää. Yksi poikkeus tähän on, nimittäin musiikkikentällä vielä melko tuore tapaus Nomi. Hän haluaa menestyä nimenomaan pop-iskelmällä.

– Iso toiveeni on uudistaa ajatusta iskelmästä ja tuoda sen tyyppistä musiikkia etenkin nuorille. Kovin moni parikymppinen ei tee tai kuuntele iskelmää. Haluan, että iskelmä sanana ei olisi nuorille sellainen mörkö, hän kertoo.

Vantaalta kotoisin oleva laulajalupaus on ollut musikaalinen pienestä asti. Hän on kuunnellut paljon monipuolista musiikkia ja se heijastuu myös naisen tyyliin.

– Vaikka kasvoin Vantaalla, kävin silti Sibelius-lukion. Nuorempana soitin pianoa ja lauloin kuorossa, hän kertoo.

Nomin tekstit syntyvät hänen omasta elämästään.

– Kuljen usein ulkona ja mietin, että mitä näen ja kuulen. Usein havahdun, että tuossahan voisi olla hyvä nimi biisille, hän kuvailee.

Tärkeimmät tukijoukot löytyvät kotoa.

– Oma perhe aina ollut tärkeä tuki. Iskä on aina sanonut, että kova työ palkitaan. Olen luonteeltani positiivinen ja tosi tunteellinen. Samalla minulla on todella luja tahto. Kaikki mitä tehdään, tehdään täysillä, Nomi kertoo.

Aina ei kuitenkaan ollut ihan selvää, että nainen päätyisi tekemään nimenomaan musiikkia. Nomi oli nuorempana lahjakas urheilija ja huomasi pian päätyneensä tienhaaraan, jossa piti tehdä vaikea valinta.

– Nuorempana harrastin paljon urheilua. Erityisen hyvä olin koripallossa, jossa olin 16-vuotiaaksi asti ihan maajoukkuekuvioissa. Sitten piti tehdä valinta urheilun ja musiikin välillä. Valitsin musiikin.

Piti tehdä valinta urheilun ja musiikin välillä. Valitsin musiikin."

Valinta näyttää kannattaneen, sillä nuoresta iästään huolimatta Nomilla on takana hienoja saavutuksia. Hänet nähtiin esiintymässä jo muun muassa Idolsissa. Kesällä odottaa keikka Iskelmä Festivalilla. Missäpä muuallakaan.

– Haluan, että ihmiset kuulevat musiikkiani ja voin elättää itseni sillä. Tavoitteeni on tuoda hommaan mukaan koko ajan jotain uutta, hän kuvailee uraan liittyviä tavoitteitaan.

Nomi Enckell

Suomalainen laulaja ja lauluntekijä.

Levyttää Sony Musicille.

Julkaisi ensimmäisen kappaleensa viime syksynä.

Esiintyi vuonna 2013 Idolsissa

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut