10 euron taksikyydit tulivat jo, lentokentälle entistä halvemmalla – taksiyhtiö lupaa kiinteitä hintoja uutuuspalvelulla

Kovanen ilmoitti uudesta sovelluksesta tammikuussa. FixuTaxi aloittaa toimintansa tänään. Arkisto/Toni Forssell

Tero Vähämäki

Heinäkuussa vapautuva taksiala on tuomassa kuluttajille monia uusia palveluja taksikyytien tilaamiseen.

Taksiyhtiö Kovanen ilmoitti julkaisevansa jo etuajassa uuden kiinteähintaisen kyydin mahdollistavan FixuTaxi-sovelluksen.

Mobiilisovelluksen kautta tilattu matka on kiinteähintainen riippumatta matkustavien henkilöiden määrästä tai matkaan kuluneesta ajasta. Kovasen toimitusjohtaja Topi Simola lupaa sovelluksen kautta varattujen matkojen olevan myös aiempaa edullisia.

– Uuden sovelluksen ansiosta asiakas saa hinnan tietoonsa aina ennen matkan alkamista, ja jopa kuusi kaverusta voivat matkustaa samalla hinnalla kuin yksi. Tiputimme vielä kaikista aloitusmaksuistakin puolet pois, joten nykytasoihin verrattuna FixuTaxin käyttäminen on noin 10-30% edullisempaa.

Sovellus takaa myös kymmenen euron kiinteän summan keskusta-alueen kyydeistä ruuhka-ajan ulkopuolella. Keskustasta lentokentälle pääsee puolestaan 35 euron kiinteällä hinnalla.

­– Uskomme, että FixuTaxi muuttaa ihmisten tapaa käyttää taksia. Se vastaa asiakkaiden huutoon edullisimmista ja selkeämmistä taksikyydeistä, Simola kertoo.

Sovellus on käytössä aluksi koko pääkaupunkiseudulla. Kovanen kertoo tavoitteekseen laajentaa sen vähitellen myös muihin Suomen suuriin kaupunkeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.