Pk-seudun valtuustot yksimielisesti sotea vastaan – "Pakko vaikuttaa eduskuntaan ja hallitukseen"

Tämä ei ole Vapaavuoren tai Helsingin yksityisajattelua. Olemme yksimielisesti eri linjalla valtakunnan hallituksen kanssa. Tämän on pakko vaikuttaa eduskuntaan ja hallitukseen. Hallituksella on nyt peiliin katsomisen paikka. Niin totesi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteiskokouksen päätteeksi valtuustojen äänestystulosten selvittyä.

Kaikki neljä kaupunkia, Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa, äänestivät kriittisen lausunnon puolesta.

Vantaalla sote-uudistukseen kriittisesti suhtautuvatvoittivat äänin 48–16, Espoossa 49–24, Helsingissä uudistusta vastustava lausunto voitti murskaäänin 79–3. Myös Kauniaisten 35-jäseninen kaupunginvaltuusto äänesti yksimielisesti kriittisen lausunnon puolesta.

Myös muiden kaupungin valtuustojen puheenjohtajat korostivat puheenvuoroissaan, että hallituksen on otettava huomioon pääkaupunkiseudun neljän kaupungin yksimielinen kannanotto.

Vantaan valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) nimitti kokousta ja valtuustojen yksimielistä lausuntoa historialliseksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut