Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea hankki uuden tontin Espoosta – "Alue voisi palvella koko pääkaupunkiseutua"

Ikea Real Estate Oy on eilen ostanut tontin Veho Oy Ab:n tytäryhtiöltä Lemiro Oy Ab:lta Espoon Ikea-tavaratalon lähettyviltä Espoon Lommilasta. Maakauppa liittyy Ikea Suomen tulevaisuuden kehitys- ja kasvusuunnitelmiin ja mahdollistaa tarvittaessa varasto- ja logistiikkakapasiteetin lisäämisen.

Ikean pitkän tähtäimen tavoitteena on laajentaa yrityksen palveluja ja joustavaa saatavuutta erityisesti pääkaupunkiseudulla.

– Espoon Lommilan tontille voidaan jatkossa tarvittaessa rakentaa jakelu-, varasto- ja logistiikkatiloja vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Nämä tilat voisivat palvella pääkaupunkiseudun lisäksi osittain myös muita Suomen Ikea-tavarataloja, kertoo kiinteistöjohtaja Ann-Christin Pilviö Ikea Suomesta.

Ikean toimintojen jatkuva kehittäminen etenkin pääkaupunkiseudulla on osa yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa Suomessa. Ikea hankki nyt kyseisen tontin varautuakseen tulevaisuuteen, joten tällä hetkellä ei tontille ole tarkempaa käyttöönottosuunnitelmaa.

– Tonttikauppa mahdollistaa laajentumis- ja kasvusuunnitelmiamme Suomessa ja antaa meille nyt hyvän lisäajan pohtia tulevaisuuden palvelukokonaisuuksia entistäkin paremmista lähtökohdista, Pilviö kiteyttää.

Hän tähdentää, että mahdolliset investointi- ja rakentamispäätökset tulevat ajankohtaisiksi vasta myöhemmin.

Tällä hetkellä Suomessa on viisi Ikea-tavarataloa sekä yksi Ikea-lähipiste. Lisäksi Ikea Real Estate Oy on vuonna 2016 ostanut tontin Lappeenrannasta. Ikea Suomella on myös suunnitteluvaraus Koivusaaressa, Helsingissä.

Veho jää Lommilan tontille Ikea Suomen vuokralaiseksi ja jatkaa siellä olevia toimintojaan toistaiseksi.