Poliisi epäilee: Myyrmäessä liikkuu nuoria hakkaava poikaporukka – Äiti kertoo VS:lle poikansa pahoinpitelystä

Poliisi koettaa nyt löytää pahoinpitelyistä epäillyt pojat. Kuvituskuva. Arkisto/Sonja Sivonen

Tuomas Massinen

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että Myyrmäessä liikkuu nuoria pahoinpitelevä poikaporukka.

Poliisi on saanut viime viikkoina rikosilmoituksia ainakin kolmesta alueella tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Poliisin epäilysten mukaan teot liittyvät toisiinsa.

– Tuntomerkkien perusteella on viitteitä siitä, että pahoinpitelyillä on samat tekijät. Tapauksissa on havaittavissa samanlaisia piirteitä, sanoo Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Juha Springare

Kaikissa tutkituissa tapauksissa sekä pahoinpitelijä että uhri ovat noin 13–15-vuotiaita poikia. Tilanteissa on vältytty vakavilta vammoilta. Ainakin kaksi pahoinpitelyä on tapahtunut Myyrmäen aseman lähellä.

– Tekijöistä ei ole vielä varmuutta, mutta pyrimme nyt selvittämään tiettyjen henkilöiden osallisuutta tekoihin ja ilmiön laajuuden. Olemme saaneet jonkin verran vihjeitä, joiden perusteella on mahdollista selvittää tekijöiden henkilöys, Springare kertoo.

Poikani mielestä he eivät olleet selvin päin."

Vantaan Sanomiin yhteyttä ottanut vantaalaisäiti kertoo, että hänen 13-vuotias poikansa joutui arviolta 15-vuotiaan pojan pahoinpitelemäksi Myyrmäen aseman liepeillä viime lauantaina. Nainen teki rikosilmoituksen pahoinpitelystä sunnuntai-iltana.

– Uskon, että kyseessä oli sama jengi kuin aiemmassa tapauksessa, hän arvioi.

Vantaalainen viittaa toukokuun alun tapaukseen, jossa noin 6–8 pojan joukko hyökkäsi neljän noin 13-vuotiaan pojan kimppuun Myyrmäen aseman lähellä.

Tästäuutisoi ensin MTV Uutiset. Välikohtaus laukesi, kun kaksi ulkopuolista tuli tilanteeseen väliin. Tästäkin tapauksesta poliisi on kirjannut alle 15-vuotiaan pahoinpitelyn.

Vantaalaisnainen kertoo, että hänen poikansa pahoinpideltiin lauantaina iltaseitsemältä, kun tämä oli käymässä kahden samanikäisen kaverin kanssa Myyrmäessä.

Vastaan tulleet neljä vanhemmanoloista poikaa pysäyttivät polkupyörillä liikkuneen kolmikon.

– Yksi vanhemmista pojista oli kehunut poikani kelloa hienoksi ja pyytänyt sitä lainaan. Kun poikani oli kieltäytynyt antamasta sitä, kelloa pyytänyt oli lyönyt häntä kasvoihin. Häntä myös potkittiin päähän, mutta hän ei kaatunut, äiti kertoo.

Pahoinpitelyn näki sivusta ainakin kaksi tyttöä.

– Aikuisia ei kuulemma ollut silminnäkijöinä. Tarkkaa tapahtumapaikkaa pojat eivät osanneet kertoa, vantaalaisnainen sanoo.

Epäilty pahoinpitelijä nappasi uhrin pyörän ja ajeli sillä hetken, kunnes nelikko päätti häipyä paikalta.

– Tilanne loppui, kun yksi nelikosta sanoi, että nyt lopetetaan. Poikani mielestä he eivät olleet selvin päin. Poikani kaveri kertoi, että hän oli nähnyt ennenkin muutaman näistä pojista.

Välikohtauksen jälkeen uhri meni kaverinsa kanssa Myyrmanniin ja jatkoi sitten kotiin, jossa tapahtunut paljastui äidille.

– Poika sai iskuista mustelmia ja ruhjeita. Hän kävi lääkärin tutkimuksissa, joissa selvisi, etteivät vammat olleet vakavia.

Äidin mukaan tapaus on herättänyt perheessä pelkoa.

– On selvää, ettei poika mene vähään aikaan Myyrmäen aseman lähelle. Vähän on hurjat meiningit siellä.

Aiheeseen liittyvää

  1. MTV: Poikajoukko pahoinpiteli 13-vuotiaan Myyrmäessä 9.5.2018 19:53

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut