VU: Malmin lentokentän toiminnoille löytyy ehkä korvaaja – rakennettu sotavuonna 1940

Mikko Välimaa

Vihdin kunta ja ilmailualan toimijat selvittävät eräiden Malmin lentokentän toimintojen sijoittumista Nummelan lentokentälle, kertoo Vihdin Uutiset

Osa Malmin koulutustoiminnasta, teknisistä palveluista ja lentokoneista voisi saada vireillä olevan suunnitelman pohjalta tyyssijan Nummelasta.

Vihti pääsisi tällöin yhdeksi toimijaksi liikenneministeriön tavoitteessa toimivien lentokenttien ketjuun pääkaupunkiseudun lähialueilla.

Ammattiin tähtäävää moottorilentokoulutusta järjestävä BF-lento ja ilmailualan teknisiä palveluja tarjoava Future Sky Oy ovat kiinnostuneita siirtämään toimintojaan Nummelaan lentokenttäalueelle.

Myös lentävää DC-3-museokonetta operoiva DC-yhdistys on kiinnostunut tulemaan Nummelaan. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista opiskella myös yleisilmailun elektroniikka-asennuksen ja teknisten palvelujen tuottamista.

Nummelan lentokentällä on kaksi ristikkäistä kiitotietä, ja pääkiitotie on 1 200 metrin pituinen.

Kenttä on rakennettujo vuonna 1940. Jatkosodan syttymisen jälkeen kentän otti haltuunsa Ilmavoimat. Kentällä oleva pieni punainen hiljattain korjattu lennonjohtorakennus on tuolta ajalta peräisin.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut