Petteri on somejulkkis Sepon isäntä – "Tekisin päivityksiä, vaikka Sepolla olisi vain neljä seuraajaa"

JULKKIKSET Petteri Poukan Seppo-koirasta on tullut someilmiö. Sepon voi bongata esimerkiksi Aurajokirannasta, missä hänen toimistonsa sijaitsee.

Petteri Poukka ja Seppo-koira ovat erottamaton kaksikko. Seppo on Petterin seurana niin palvelukoti- kuin joulupukkikeikoillakin. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Shetlanninlammaskoira Seppoon varsinainen someilmiö. Seitsenvuotiaalla koiralla on sekä Twitterissä että Facebookissa kohta 10 000 seuraajaa. Sepon omistaja Petteri Poukka muistuttaa kuitenkin, että Seppo ei ole pelkkä someilmiö.

– Seppo on ollut minulla pennusta saakka, ja olemme erottamaton kaksikko. Olen kuusi vuotta tehnyt Sepon päivityksiä ja tekisin niitä, vaikka Sepolla olisi neljä seuraajaa. Seppo on innostunut ja hymyilevä koira, jonka suuhun heitän sanoja. Olen saanut monilta palautetta, miten Sepon päivitykset ovat auttaneet vaikeina aikoina.

Kun turkulaista Viestintäliiga-yritystä perustettiin, tuntui luontevalta, että Seppo saa neljän perustajaosakkaan ohella oman profiilinsa ja sähköpostinsa. Onhan Seppo erottamaton osa toimiston porukkaa.

– Seppo on aina välillä toimistolla ja viihtyy hyvin sohvalla. Sepolle tärkeitä juttuja ovat juusto ja rutiinit. Päiväunet maistuvat. Kolinat käytävästä, äänekkäät kärpäset ja omat pierut taas herättävät Sepon herkästi.

Poukka kuvailee Seppoa ystävälliseksi ja uteliaaksi koiraksi, joka on aina innokas, ollaan sitten menossa tai tulossa.

– Seppo viihtyy kaikkialla. Periaate minulla on, että jos Seppo ei voi jonnekin tulla, en minäkään ole menossa.

Sepolla riittää puuhaa, sillä hän käy omistajansa kanssa myös ilahduttamassa vanhuksia. Poukka on tehnyt pitkään vapaaehtoistyötä vanhusten parissa. Hän ja Seppo vierailevat säännöllisesti Nokialla palvelukodissa.

– Siellä Seppo ei hauku yhtään vaan juoksee rapsuteltavana.

Seppo toimii joulunaikaan myös sesonkityöntekijänä. Viime jouluaattona Poukka toimi 14 paikassa joulupukkina, Seppo oli luonnollisesti mukana.

– Lapsille Seppo koiratonttuna on se kovin juttu.

Pelkkää työtä ei Sepon elämä kuitenkaan ole. Ruoka kiinnostaa, ja Poukka kuvailee Sepon innostusta siihen melko moniulotteiseksi. Juusto on ykkösjuttu, jolla Sepon saa tekemään myös temppuja.

– Esimerkiksi istu, tassu ja ylävitonen menevät. Tissi-tempun opetin sille joskus, mutta en enää itsekään muista, miten se meni.

Juuston lisäksi Sepolle maistuvat myös vaikkuiset korvatulpat ja hevosenkakka. Popcorn taas tuntuu olevan inhokkilistalla.

Mutta mitäs muita kiinnostuksenkohteita Sepolla sitten ruoan ohella on? Poukan mukaan Seppo pitää ainakin metsässä sekoilusta. Myös fasaanien tuijottelu on parhaita huveja.

– Parhaimmillaan Seppo on tuijottanut fasaania viiden metrin päästä yli puoli minuuttia.

Onneksi Aurajokirannassa fasaanit ovat harvinaisia. Eivät jää Sepon lenkit sitten pelkäksi tuijotteluksi.

Sepon edesottamuksia pääsee seuraamaan Facebookissa nimellä sepposheltti ja Twitterissä @seppokoira

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 9. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 13. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.