Ikea kokeilee uutta palvelua – onko sinulla tarvetta tälle?

TALOUS Ompelupalveluun laajentamista testaava sisustustavaratalo ostaa ompelutyön paikalliselta yhdistykseltä.

Ikea kokeilee ompelupalvelua ensimmäisenä Tampereella. Verhot voi lyhentää valmisverhoista tai teettää metritavarasta, kertoo tavaratalonjohtaja Vesa Haapalahti. unknown

Petteri Mäkinen

Ikea harkitsee ottavansa käyttöön ompelupalvelun tavarataloissaan.

Ompelupalvelua kokeillaan parhaillaan Tampereen tavaratalossa.

– Ompelupalvelu on ollut asiakkaidemme keskuudessa kysytty ja odotettu palvelu ja nyt keräämme siitä kokemuksia Tampereen tavaratalossa, kertoo Ikea Tampereen tavaratalonjohtaja Vesa Haapalahti Tamperelaiselle.

Käytännössä ompelupalvelusta voi alkuvaiheessa tilata tavaratalosta ostettuihin valmiisiin verhoihin lyhennyksen tai teettää metreittäin myytävästä kankaasta verhot. Palvelu maksaa asiakkaalle 19 euroa valmisverhoparin lyhennyksestä tai yksi verho metrikankaasta ommeltuna. Valmiit verhot noudetaan Ikeasta. Kotiin ne saa postimaksun maksamalla.

Ompelupalvelu on voimassa toistaiseksi. Tarkoituksena on testata palvelua aluksi Tampereella ja arvioida mahdollisuuksia laajentaa sitä myös muille Ikea-paikkakunnille.

– Pian nähdään, onko ompelupalvelulle kysyntää. Jos sitä on, arvioimme ompelupalvelun laajentamisen mahdollisuuksia nettikauppaan ja muihin kangastuotteisiin kuin verhoihin, Haapalahti sanoo Tamperelaiselle.

Tampereella ompelutyö ostetaan Lielahdessa toimivalta Titry ry:ltä. Vuonna 1963 toiminut Titry tarjoaa töitä osatyökykyisille ja muille vaikeasti työllistyville. Yhteistyössä on mukana myös Tampereen kaupunki.

Toimitusjohtaja Jaana Jääheimo on tyytyväinen yhteistyön tuomasta mahdollisuudesta.

– Uskomme, että Ikean verhojen ompelupalvelu tulee tulevaisuudessa tuomaan vielä paljon lisää työmahdollisuuksia ompelimoomme, kertoo Jääheimo.

Titryssä työskentelee tällä hetkellä noin 50 henkilöä, joista ompelimossa alle kymmenen.

– Titryllä on Lielahdessa erinomainen ompelimo ja rutkasti ammattitaitoa hoitaa asiakkaiden työt laadukkaasti, kehuu Haapalahti.

Haapalahden mukaan Titryn valinta on Ikealta myös yhteiskuntavastuun kantamista.

– Ikean tavoitteena on olla paikallisesti aina hyvä naapuri. Haluamme auttaa ihmisiä, joiden on vaikea työllistyä. Tampere valikoitui kokeilukaupungiksi myös vankan tekstiiliteollisuuden ja ompelutaidon perinteen takia. Haluamme hyödyntää alan ammattitaitoa, jonka kysyntä on vähentynyt elinkeinorakenteen muutoksen takia.

Haapalahden mukaan Tampereen-kokeilulla tai sen laajenemisella muihin Suomen Ikea-tavarataloihin ei ole tällä hetkellä aikataulua. Kokeilu sopii hyvin myös liiketoimintamalliin, jossa tee-se-itse-sisustustavaratalona profiloitunut Ikea myy yhä useammin erilaisia palveluita. Esimerkiksi poiminta- ja kuljetus sekä kokoamis- ja asennuspalveluiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa.

– Myymme jatkuvasti enemmän ja enemmän palveluja. Ne ovat asiakkaille ajan ja vaivan säästämistä, tiivistää Haapalahti.

Tampereen Ikea aukesi Lahdesjärvelle toukokuussa 2010.

Uudesta palvelusta kertoi ensin Tamperelainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut