Helsingin lähiössä kuohuu – onko henkirikoksesta epäilty mies sarjakuristaja?

toimitus

Helsingin Siltamäessä kuohuu. Alueella on vapautuvien vankien tukiasunnossa viime kesästä lähtien asunut sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä, jolla on taustallaan useita vakavia väkivaltarikoksia.

Penttilä muutti alueelle asuttuaan ensin vankeudesta vapauduttuaan Myllypurossa, josta joutui muuttamaan pois yritettyään tunkeutua nuoren tytön kotiin. Syyte törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta kaatui käräjäoikeudessa. Tänä keväänä hovioikeudessa Penttilä vakuutti, että hänen kuristamisfantasiansa on hallinnassa.

Nyt Facebook-ryhmässä pohditaan, onko poliisin tiedottama henkirikoksesta epäilty juuri Penttilä.

Penttilän liikkeistä on jaettu havaintoja Siltamäen ja Suutarilan alueella asiaa varten perustetussaFacebook-ryhmässä, jossa sivulliset ovat myös kuvanneet Penttilän vierailuja esimerkiksi paikallisessa lähikaupassa. Lisäksi Penttilä on usein nähty bussipysäkillä ja bussissa.

Ryhmässä on pelätty, että useaan eri otteeseen vankilassa istunut Penttilä uusii jälleen rikoksensa.

Sunnuntaina ryhmässä jaettiin kuva Penttilän ovesta, jossa oli poliisin eristysnauha. Eräs asukas otti yhteyttä myös Iltalehteen ja kertoi nähneensä Penttilän viedyn poliisiautoon.

Poliisi ei suostunut vahvistamaan eikä kieltämään Penttilän kiinniottoa Iltalehdelle, eikä myöskään sitä, olisiko miehen asuttamassa asunnossa mahdollisesti käynnissä tekninen rikostutkinta.

Poliisi kertoi mahdollisesti tiedottavansa asiasta maanantaina. Maanantaiaamuna poliisi lähettikin erittäin niukkasanaisen tiedotteen, jonka mukaan Pohjois-Helsingissä on sunnuntaina otettu kiinni mies henkirikoksesta epäiltynä. Rikos on tapahtunut viime kuussa.

Helsingin Uutiset kysyi poliisilta, onko tiedotteessa mainittu kiinniotettu Penttilä.

– Emme voi valitettavasti vahvistaa epäiltyjen nimiä, sillä esitutkintalaki on tässä suhteessa erittäin tiukka, poliisi kommentoi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi otti miehen kiinni Pohjois-Helsingistä – epäilee henkirikosta 7.5.2018 9:48
  2. Mies pidätettiin sunnuntaina epäiltynä henkirikoksesta – Poliisi vaitonainen: "Vangitsemiseen liittyvä määräaika umpeutuu torstaina" 7.5.2018 10:18

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut