Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prinssi Williamin lapsille keppihevoset tehnyt Alisa puhuu Heurekan kepparitapahtumassa lauantaina – "Tästä harrastuksesta saa olla ylpeä"

Keppihevosasiantuntija ja pitkän linjan harrastaja Alisa Aarniomäki sai viime vuoden loppupuolella ulkoministeriöstä erikoisen toiveen. Aarniomäkeä pyydettiin tekemään keppihevoset Suomessa vierailevan prinssi Williamin lapsille.

– Toisen kepparin tein mallikuvasta prinssi Williamin ensimmäisen hevosen mukaan, kertoo Aarniomäki.

Aarniomäki arvelee, että häneen otettiin yhteyttä, koska hän on ollut näkyvä henkilö keppihevosharrastuksessa ja esiintynyt muun muassa Hobbyhorse Revolution -dokumenttielokuvassa.

Kepparit Williamille luovutti ulkoministeriön edustaja.

– Onneksi minun ei pitänyt luovuttaa niitä. Olisi tullut hirveät suorituspaineet, hymyilee Aarniomäki.

21-vuotias Aarniomäki on harrastanut keppihevosia yli 10 vuotta. Hän ylistää harrastuksensa monipuolisuutta.

– Olen päässyt liikkumaan ja kuvaamaan. Harrastus on määritellyt jopa minun uraani ja tämänhetkistä elämäntilannetta, sillä opiskelen elokuva-alaa.

Keppariharrastus on helsinkiläiselle Aarniomäelletällä hetkellä lähinnä ompelemista ja valokuvaamista.

– Paljon en ratsastele, mutta sitäkin teen.

Aarniomäentekemiä keppareita ihaillaan koko perheen keppihevostapahtumassa, joka järjestetään tiedekeskus Heurekassa lauantaina 5. toukokuuta kello 11–14. Aarniomäki on myös lupautunut puhumaan harrastuksestaan tapahtumassa. Hänarpoo puheensa punaista lankaa kahden vaihtoehdon välillä.

– Keskityn joko siihen, että keppihevosharrastuksesta saa olla ylpeä tai sitten kuvailen yleismaailmallisesti harrastuksen monipuolista luonnetta.

Tapahtumassa voi osallistuaohjatuille keppihevoskierroksille Heurekan näyttelyissä. Opastuksissa tutustutaan näyttelyiden lisäksi hevosten käyttäytymiseen ja anatomiaan. Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa järjestettävät opastuksettasatunnein kello 11, 12 ja 13.

Tapahtumassa pääsee myös kokeilemaan esteratsastusta ja osallistumaanPääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen järjestämään keppihevospajaan, jossa kukin osallistuja saa tehdä itselleen oman keppihevosen. Ruusukepajassa tehdään puolestaan led-valon sisältävä palkintoruusuke omalle kepparille. Pajoja järjestetään kello 11–14.

Pitkän linjanharrastajana Aarniomäki toivottaa tapahtumaan tervetulleeksi myös aloittelijat.

– Poikia ja aikuisia olisi myös kiva saada lähemmäksi kepparipiirejä.

Heurekan kepparitapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ja Suomen Ratsastajainliiton kanssa.

Tapahtumaan pääsee Heureka-lipulla (aikuiset 22 euroa, 6–15-vuotiaat lapset 15 euroa ja alle 6-vuotiaat lapset maksutta huoltajan kanssa).

Lisätietoa: Heureka.fi