Bistroketju Dylan tuli Vantaalle – brunssin suosio yllätti

RAVINTOLAT Salaattipöydässä pitää aina olla tarjolla 20 tuotetta.

Markkinointipäällikkö Miia Pirttijärvi ja toimitusjohtaja Kim Heiniö noukkivat itselleen lounaslautasen Dylan Tiksissä. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Dylan Tiksi Tikkurilan asemasillan itäpäässä avasi ovensa hiljattain ja lounastajat sekä brunssiväki löysivät sen heti. Lounaan syöjiä valuu sisään tasaisena virtana. Viikonloput on varattu Dylanin kuuluisille brunsseille.

– Brunssi lähti hyvin käyntiin. Asiakkaita kävi 150, iloitsee markkinointipäällikkö Miia Pirttijärvi

Ravintolapäällikkö Riikka Sartiala kertoo asiakkaiden kehuneen paikan keskeistä sijaintia ja väljyyttä. Asiakaspaikkoja on noin 180.

Brunssin suosio yllätti myös Dylanin ja muiden Soupster Family -ravintoloiden "kantaisän", toimitusjohtaja Kim Heiniön

– Yleensä kestää aikansa ennen kuin ihmiset löytävät ravintolaan.

Kun ensimmäinen Dylan avasi Helsingin Arabiassa keväällä 2009, ihmiset eivät vielä käyneet brunsseilla saman malliin kuin nykyisin. Mutta siitä se vähitellen lähti. Ensin puskaradiossa kiiri tieto rennosta, kohtuuhintaisesta koko perheen paikasta. Nykyisin brunsseja on monissa paikoissa ja se kuuluu monelle viikonlopun vapaa-ajanviettoon.

Dylaneita on nyt yhteensä kahdeksan, mutta osa on avoinna vain lounasaikaan.

– Ei ollut tarkoitus tehdä ketjua, Heiniö sanoo.

Yksi on ehditty lopettaakin, vuonna 2011 avattu Dylan Pink Pitäjänmäellä.

Heiniön mukaan Dylaneita on pyydetty perustamaan Helsingin ulkopuolelle ja viime vuonna sellainen avattiin Espoon Leppävaaraan. Elokuussa Keilarantaan tulee pop up -Dylan. Samassa kuussa avataan Helsingin seitsemäs Dylan Länsi-Pasilaan. Se saa nimen Böle.

Heiniö empi Vantaan ensimmäisen bistron avaamista Tikkurilaan, virallisesti Jokiniemen kaupunginosaan. Miia Pirttijärvi sai hänet kuitenkin vakuutettua paikan sopivuudesta, koska markkinointipäällikkö asuu itse Tikkurilassa ja tuntee seudun hyvin. Brunssipaikkoja ei ole monta.

Dylanit ovat hyvin itsenäisiä ravintoloita eikä Heiniö juurikaan puutu niiden työhön.

– Henkilökunta saa päättää.

Heidän pitää kuitenkin noudattaa periaatteita, kuten että tehdään lähes kaikki itse, käytetään kauden kasviksia ja kotimaista mahdollisuuksien mukaan. Ja että salaattipöydässä on aina tarjolla noin 20 tuotetta.

– Terveellistä ja hyvää. Mennään laatu edellä, Heiniö kiteyttää.

Dylanin nimi tulee Bobilta

Brunssi- ja bistro Dylanien nimen Kim Heiniö keksi viime tipassa ennen kuin se piti ilmoittaa yritysrekisteriin.

Hän kuunteli paperitöitä tehdessään musiikkia ja samalla soi Bob Dylan kappale. "Olisiko ollut Like a Rolling Stone", Heiniö muistelee.

Dylan Tiksi sijaitsee 3. kerroksessa Väritehtaankatu 8:ssa, Jokiniemen puolella Tikkurilan rautatieasemaa. Suora yhteys asemasillalta.

Lounas ma–pe klo 10.30–14, brunssi la–su klo 10.30–15.

Vuokrattavissa myös juhlasalina.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaalla järjestetty brunssi vetää jopa yli 500 ihmistä – katso missä herkkupöydät katetaan ensi vuonna 28.12.2017 7:35

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut