Vantaalla tehdään elokuvahistoriaa – "Ensimmäinen tapaus lähes 70 vuoteen..."

The Death of Stalin on musta komedia, joka esitetään Rekolan Kinossa perjantaina, samaan aikaan kuin koko Suomessa on elokuvan ensi-ilta. Kuvakaappaus YouTube-videolta

Jari Pietiläinen

Rekolan vanhalla työväentalolla tehdään ensi viikonloppuna paikallista elovuvahistoriaa, kun Rekolan Kinossa järjestetään kaksi elokuvaesitystä.

Toinen elokuvista on Antti-Jussi Annilan ohjaama Ikitie ja toinen on brittiläinen musta komedia,Armando Iannuccin ohjaama The Death of Stalin Jälkimmäinen esitetään perjantaina – siis elokuvan ensi-iltapäivänä.

– Rekolan Kinossa on esitetty elokuvia vuodesta 1949 alkaen, mutta kertaakaan tänne ei ole saatu elovuvaa nähtäväksi sen ensi-iltapäivänä. Lähes 70 vuotta tähän siis kului, myhäilee Janne Hulkkonen Pop Up Kino Helsingistä.

Pop Up Kino Helsinki on järjestänyt aiemminkin elokuvatapahtumia yllättävissä paikoissa, esimerkiksi Helsingin Tähtitorninmäen puistossa ja Kivinokan uimarannalla.

Rekolaan elokuvat tuo Pop Up Kino Helsingin rinnalla Tila ja toiminta -yhdistys, jonka tavoitteena on saada Rekolan vanha työväentalo paremmin asukkaita palvelevaan käyttöön.

Ensi perjantaina nähtävien kahden Neuvostoliittoa kuvaavien elokuvien lisäksi lauantaina tarjolla ovat Rekolassa Supermarsu, Petteri Kaniini, Varasto 2 ja Yösyöttö

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut