Tikkurilan asemalle aukesi hotelli – jokaisessa huoneessa keittomahdollisuus

YÖPYMINEN Vantaan uusin majoituspaikka aukesi Tikkurilan juna-aseman kylkeen.

Forenomin Suomen markkinoinnista vastaava Piia Järvenpää ja projektipäällikkö Nina Mäkihannu kertovat, että jokaisessa huoneessa voi kokata. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaalla kehäradan asemien vieressä tai niistä lyhyen matkan päässä sijaitsee monta hotellia. Hotellikeskittymät ovat Tikkurilassa, Pakkalassa, Veromiehessä ja lentoasemalla.

Vantaan uusin hotelli löytyy Tikkurilan rautatieaseman kyljestä, radan itäpuolelta Jokiniemestä. Raiteiden yli kulkevan asemasillan itäpääty on avattu ja sieltä noustaan hissillä neljänteen kerrokseen Forenom Aparthotel Vantaa Tikkurilaan.

Hotelli on Pohjoismaissa toimivan suomalaisen majoitusalan yrityksen ensimmäinen uudisrakennukseen tehty hotelli Suomessa. Väritehtaankatu 8:ssa sijaitsevan rakennuksen, jossa on myös liike- ja toimistotiloja, omistaa Sponda.

Isommissa huoneistoissa on pesukone."

Hotellissa on kaikkiaan lähes 60 huonetta yhden hengen huoneista kaksi pientä makuuhuonetta käsittäviin huoneistoihin.

Tavallisesta perushotellihuoneesta poiketen Jokiniemen hotellin kaikissa huoneissa on keittiö tai keittiösaareke liesineen ja jääkaappeineen. Tehoneliökeittiössä onnistuu ruuankin valmistus.

– Ja isommissa huoneistoissa on pesukone pidempään viipyville, mainitsee Forenomin Suomen markkinoinnista vastaava Piia Järvenpää

Hotellissa voi myös käyttää pyykkitupaa ja käydä saunassa. Kahdessa kerroksessa on isompi aulatila sohvaryhmineen.

Forenomin yöpymispaikkojen huoneisiin kuljetaan varauksen yhteydessä saatavalla ovikoodilla, mutta uutuudessa on myös vastaanotto. Se sijaitsee ylimmässä, kuudennessa kerroksessa.

– Se on avoinna tiettyinä aikoina arkipäivisin, Järvenpää kertoo.

Vastaanoton kanssa sovitaan esimerkiksi huoneen vaihtamisesta isompaan.

Uusi hotelli aukesi tämän viikon maanantaina ja varauksia tuli heti. Forenomilla on hyvät hyrinät siitä, että liikenteellisesti loistavalla paikalla oleva hotelli vetää yöpyjiksi monenlaisia ihmisiä.

Hotelliin odotetaan esimerkiksi keikkatyöläisiä, putkiremonttipakolaisia ja perheitä, jotka saapuvat muualta maasta junalla jatkaakseen varhain seuraavana aamuna lentoasemalle ja lomalle.

Hotellin asukkaita palvelevat lisäksi kauppakeskus Dixi ja Tikkurilan liikkeet kävelymatkan päässä. Myös hotelli- ja toimistopäädyssä on palveluita: lounasbistro&juhlasali Dylan Tiksi, K-Market ja kuntosali Fitness 24Seven Plus.

Autojen pysäköintipaikkoja on uudisrakennuksen kellarissa hieman yli 120 ja pihalla noin 90.

Tuliterän kiinteistön omistavalla Spondalla on tontilla vielä laajennusoptio, jonka se käyttää. Spondan hankekehityspäällikkö Kari Autio kertoo, että lisäpinta-alaa tulisi yli 4 000 neliömetriä nyt valmistuneen 9 500 neliön jatkeeksi. Radan suuntaisesti etelään kurkottavalla 6-kerroksisella lisäsiivellä olisi mittaa noin 40 metriä.

– Se on pystyssä kahden vuoden päästä, Autio arvioi.

Täällä nukutaan

Vantaalta löytyvät isot ketjuhotellit, kuten Scandic, Hilton, Glo, Clarion ja Holiday Inn.

Yöpymistä tarjoavat myös aamiaismajoituspaikat (bed and breakfast).

Aiemmin keikkatyöläisten majoittajana tunnetuksi tullut Forenom on laajentunut voimakkaasti ja tarjoaa nykyisin erilaisia yöpymisvaihtoehtoja hostelleista huoneistoihin.

Erikoisin paikka nukkumiseen löytyy Helsinki-Vantaan lentoasemalta. GoSleep-makuukapseleista voi varata yösijan siinä, missä tavallisesta hotellistakin. Uniputket sijaitsevat Terminaali 1:n Schengen-alueella lähtöportin 12 vieressä.

Vuonna 2016 Vantaalla rekisteröitiin runsaat 900 000 yöpymistä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Cumulus-hotellit katoavat Suomesta – Helsingin klassikkohotelli pitää nimensä 18.1.2018 9:18

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut