Isä raivostui Vantaalle: Päiväkodin sulkemisesta tiedotettiin liian myöhään

Vantaalaisisä on sitä mieltä, että Helsinki hoiti mielenilmaukseen liittyvän tiedottamisen Vantaata paremmin. Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Vantaalaisisä on vihainen kaupungille. Hänen mielestäänVantaa on hoitanut huonosti tiedottamisen mielenilmauksen vaikutuksista päiväkotien toimintaan.

– Meillä isovanhemmat asuvat toisella puolella Suomea. Olisi tärkeää saada tieto mahdollisesta päiväkodin sulkemisesta ajoissa, sanoo Itä-Vantaalla asuva isä, jolla on kaksi lasta kaupungin päiväkodissa.

Isä korostaa ymmärtävänsä mielenilmauksen merkityksen."

Isä ei halua esiintyä jutussa nimellään. Hän uskoo monen muun jakavan saman ajatuksen siitä, ettei tiedottaminen ole mennyt kuin Strömsössä.

– Kysyin asiaa jo maanantaina hakiessani lapseni. Silloin minulle todettiin, että ehkä joku hoitaja on poissa tai sitten ei. Kysyin asiaa myös tiistaiaamuna lapsia viedessäni. Taas minulle vastattiin, ettei asiasta ole tietoa.

Tuohtunut isä korostaa ymmärtävänsä mielenilmauksen merkityksen.

– Ymmärrän, että lakiesitys on tehty päin h***ttiä, mutta nyt leikitään kovaa poliittista peliä lapsilla. Lapset eivät saisi olla poliittisia pelinappuloita. Mielenilmaus sotkee koko pääkaupunkiseudun.

Vantaa on isän mukaan hoitanut tiedottamisen huonommin kuin Helsinki.

– Työkaverini lapsi on päiväkodissa Helsingissä. Siellä tuli jo maanantaina kirje lokeroon, että ilmoittakaa, jos lapsenne tarvitsee hoitoa keskiviikkona kello 12 jälkeen.

Tiistai-iltapäivänä isälle tuli tieto, että päiväkoti todennäköisestijoudutaan sulkemaan keskiviikkona kello 16.

– Jos tulee lisää poissaoloja, niinpäiväkodin aukioloa joudutaan supistamaan vielä lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.