Myyrmäen terveysaseman lääkärille kouluttajapalkinto

Terveyskeskuslääkäri Taina Seppänen sai nuorilta lääkäreiltä tunnustuksen. Pertti Salminen, Vantaan kaupunki

toimitus

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen, NLY, Helsingin paikallisosasto on palkinnut Myyrmäen terveysaseman terveyskeskuslääkärin Taina Seppäsen vuoden 2017 erikoislääkärikouluttaja-palkinnolla. Hän sai tunnustuksen terveyskeskusten sarjassa.

Viime vuoden parhaiksi erikoislääkärikouluttajiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Husin, erityisvastuualueelta palkittiin myös ensihoitolääkäri Susanne Ångerman-Haasmaa (yliopistosairaala-sarja) ja kliininen fysiologi Sorjo Mätzke Jorvin sairaalasta (alue/keskussairaalat).

Kouluttaminen on vastavuoroista."

Seppäsellä on pitkä kokemus nuorten lääkärien ohjaamisesta. Hän on suorittanut Lääkäriliiton lääkärikouluttajan erikoispätevyyden ja työskentelee puolet työajastaan kouluttajana.

Hänellä on terveyskeskuslääkärin työn lisäksi sivuvirka Helsingin yliopistolla, jossa hän opettaa lääketieteen opiskelijoita.

Vuoden erikoislääkärikouluttaja -palkinnoilla NLY haluaa kiittää erikoislääkäreiden kouluttamiseen panostaneita kokeneempia kollegoja. Palkinnolla halutaan myös korostaa tärkeää työtä, jota erikoislääkärien kouluttamiseksi tehdään.

Nuoret lääkärit tulevat erikoistumisjaksolle suoraan yliopistolta, jolloin kouluttaja saa heiltä uusimman tieteellisen tutkimustiedon.

− Kouluttaminen on vastavuoroista, erikoistuvat lääkärit opettavat myös minua, Seppänen sanoo.

Vantaan kaupunki antaa erikoistuvien lääkärien kouluttamisesta saadun EVO-rahan suoraan erikoistuvien lääkärien kouluttamiseen. Muissa kaupungeissa ei näin tehdä.

− Tämä on erinomainen ratkaisu. Olemme voineet näillä resursseilla kehittää hyvää riippumatonta koulutusta, toteavat Seppänen ja koulutusylilääkäri Leena Krooks, jotka ovat yhdessä kehittäneet kouluttamista systemaattisesti.

Myyrmäki pärjää

Myyrmäen terveysasema on menestynyt erinomaisesti eri vertailuissa.

Vuonna 2012 se sai Husin ja Helsingin yliopiston tekemässä auditoinnissa vuoden perehdyttäjä -kunniamaininnan.

Vuonna 2016 terveysasema oli vastaavassa auditoinnissa Husin erityisvastuualueen paras koulutuskeskus.

Tänä vuonna Vantaan terveyskeskus (Vantaan kaikki terveysasemat) sai Nuorten Lääkärien yhdistyksen vertailussa parhaat arvostelut viiden tähden koulutuspaikkana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.