Ehdotus: Kim Jong-un Finnairin muumilennolla Suomeen – NYT: "Vanha lentokalusto voi estää Kimin lentämisen"

Mikäli Kim Jong-un päättäisi lentää Finnairilla, hän olisi varmasti otettu, jos laulavat lentoemännät viihdyttäisivät häntä matkalla. Arkisto / Sauvo Jylhä

Jukka Hämäläinen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ei ole lentänyt kertaakaan maansa ulkopuolelle vuoden 2011 jälkeen. Maan vanhentunut lentokonekalusto asettaneekin rajoituksia presidentti Donald Trumpin ja diktaattori Jong-unin tapaamispaikalle, päättelee New York Times

Hänellä on lentokone, mutta se on hyvin vanha."

–Tiedämme, että hänellä on lentokone, mutta se on hyvin vanha. Kukaan ei todella tiedä, toimiiko se, entinen CIA-analyytikko Sue Mi Terry toteaa lehdelle.

New York Timesin uutista Suomessa siteerannut Verkkouutiset kirvoitti lukijoissaan spontaanin ehdotuksen: Finnair voisi tarjota muumitunnuksin koristellulla lentokoneellaan Kim Jong-unille kyydin Suomeen ja saisi samalla huippuluokan näkyvyttää Aasian-lennoilleen.

Suomea on jossain määrin veikattu huipputapaamisen paikaksi, joskin mahdollisuuksiamme pienentänee se, ettei Suomessa ole Pohjois-Korean lähetystöä.

Finnairilla ehdotus ei ainakaan heti lähde lentoon.

–Koneemme ovat aika paljon kiinni reittiliikenteessä, viestinnän johtaja Päivyt Tallqvist toppuuttelee vapaapäivältään.

–Sitä paitsi meillä ei ole tällä hetkellä yhtään muumikonetta. Kaksi konetta lentää Marimekon kuoseissa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut