Yrityksiä pantiin taas kuriin Kiilan alueella

Ympäristölautakunnan asialistalla oli keskiviikkona Romu Keinänen oy:n toiminta. Yritys toimii myös Kauklahdessa, josta kuva. Klaus Nurmi/arkistokuva

Tiina Örn

Kiilan alueen ympäristöasiat ovat olleet tapetilla useasti. Alueella on suuri määrä kierrätystoimintaa harjoittavia yrityksiä.

Ympäristölautakunta käsitteli keskiviikkona kahden alueella toimivan yrityksen tekemiä rikkomuksia. Molemmat yritykset toimivat Degermosantiellä.

Purkupiha oy on osin rikkonut myönnetyn ympäristölupapäätöksen määräyksiä luovuttamalla betonimursketta lähikiinteistölle. Johtavan ympäristötarkastaja Maarit Rantataron mukaan betonimurskeen siirtäminen ei sinänsä ole ongelma.

–Purkupihan kiinteistö ei ole vielä ensimmäisen ympäristöluvan vaatimassa kunnossa, jotta siellä voitaisiin aloittaa toisen ympäristöluvan mukainen kierrätystoiminta, johon kuuluu muun muassa murskeen luovutus, sanoo Rantataro.

Mursketta on siirretty kahteen eri kohteeseen.

Purkupiha oy on rikkonut saamaansa ympäristölupaa myös toisella tavalla. Ympäristökeskukseen tulleen ilmoituksen myötä selvisi, että yrityksellä on ollut toimintaa luvassa määritellyn toiminta-ajan ulkopuolella myöhään illalla.

Määräystä tehostettiin uhkasakolla."

Jotta Purkupiha oy saadaan ruotuun, määräystä tehostettiin uhkasakolla. Uhkasakko koostuu 40 000 euron summasta sekä lisäeristä eli 20 000 euroa jokaista kuukautta kohden, joiden aikana annettua määräystä ei noudateta. Sakko tulee maksettavaksi, mikäli yritys ei edelleenkään noudata lupaehtoja.

Lautakunnan asialistalla oli myös Romu Keinänen oy. Yritys ei noudattanut ympäristölupaa, vaan aloitti toiminnan ennen kuin tontilla olevat rakenteet olivat valmiina. Rantataro kuitenkin vahvistaa, että yritys toimii nyt kuten sen saama ympäristölupa edellyttää.

–Rakenteet saatiin valmiiksi nopeasti. Siinä meni puolitoista viikkoa, kertoo Rantataro.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vesi vaahtoaa teollisuusalueen ojissa – Kiilan uudessa näytteessä "ei huolestuttavia löydöksiä"
    22.12.2017 6:20

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut