Kontulan ostarin hämyisissä baareissa raikaa elektroninen musa

TAPAHTUMA Kontula Electronicin ytimessä on ostari.

Kontula Electronic järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tässä musisoidaan skeittihallissa. Festivaali palkittiin kunniamaininnalla Helsingin kulttuuriteko 2016 -palkinnon julkistamisen yhteydessä. Tuomas Aro

Jussi Vehkasalo

Kolmatta kertaa järjestettävä Kontula Electronic -festivaali kuullaan, nähdään ja koetaan 20.–22. huhtikuuta Kontulassa.

Puitteet elektronisen musiikin, esitystaiteen ja monipuolisen ruokakulttuurin kaupunkifestivaalille tarjoaa Kontulan ostari, joka saavuttaa tänä vuonna 51 vuoden iän.

Kokeellista elektronista musiikkia uimahallissa, metrossa ja kirkossa."

Kontula Electronic on taiteellisesti tinkimätön ja alueelle omistautunut elektroniseen musiikkiin keskittyvä festivaali, ensimmäiset festivaalit pidettiin vuonna 2016.

Festivaalit jakautuvat ostarilla useisiin pieniin tapahtumiin ja iltoihin, joista suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Kokeellista elektronista musiikkia kuullaan Kontulan ostarin useissa pienissä baareissa, mutta myös esimerkiksi uimahallissa, metrossa ja kirkossa.

Tämän vuoden Kontula Electronic -festivaaleilla esiintyy muun muassa elektronisen musiikin suunnannäyttäjä ja kokeilija Mira Calix, New Yorkin undergroundin puhdasoppinen eksperimentalisti Lary7 sekä Portugalin uuden soundin Principe Discosin prinssi DJ Firmeza.

Festivaaleilla kuullaan kaikkiaan kymmenittäin kotimaisia live-akteja ja eri genrejen DJ:itä.

Musiikin lisäksi festivaaleilla tarjotaan elokuvanäytöksiä, teatterityöpajoja, modulaarityöpajoja sekä monipuolista ruokaa Kontulan ostarin ravintoloissa.

Ohjelmaa on perjantaina ja lauantaina myös Kontulan nuorisotalossa: perjantaina nuorisotalossa nähdään Tanssiteatteri Hurjaruuthin Flora & Fauna, joka on sisäänsukellettava videotanssiteos luonnon ihmeellisestä maailmasta.

Lauantaina nuorisotalossa saa ensi-iltansa Toisissa tiloissa -kollektiivin Suuri Koralliriutta -teos. Kyseessä on nelituntinen tapahtumakokonaisuus, joka koostuu työpajasta, lounaasta ja yhdessä luotavasta esityksestä.

Maksuton esitys soveltuu parhaiten kouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille ja aikuisille. Alle 10-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa. Osallistujien tulee ilmoittautua ennakkoon 18. huhtikuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen info(at)toisissatiloissa.net.

Kontula Electronic -festivaali palkittiin työstään kunniamaininnalla Helsingin kulttuuriteko 2016 -palkinnon julkistamisen yhteydessä. Se sai myös Suomen Estetiikan Seuran Vuoden Esteettinen Teko 2017 -palkinnon.

Kontulan Electronic sai alkunsa Pertti Ylikojolan ja Jimi Tenorin miettiessä, mitä potentiaalia Kontulassa on.

Lue myös: Elektronisen musan festari lisää yöbussivuoroja Helsingissä – soittoa myös metrossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 7. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 8. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 11. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 12. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 13. Taide on tuonut Vantaalla apua ahdistuneille nuorille
 14. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 15. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 2. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 7. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 8. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 9. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 10. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 11. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 12. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 13. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 14. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"
 15. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.