Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimistoista halutaan tehdä asuntoja Martinlaaksossa

ILMIÖ Tyhjeneville tiloille etsitään uutta käyttöä.

Martinlaaksolainen kiinteistöosakeyhtiö haluaa muuttaa omistamansa kiinteistön toimistotiloja asunnoiksi. Rakennus sijaitsee Vihertie 44–46:ssa ja se on kooltaan runsaat 2000 kerrosneliömetriä.

Rakennuksessa on 11 toimistohuoneistoa, jotka yhtiö haluaisi tontin pääkäyttötarkoituksen muutoksella remontoida asumistarkoitukseen tarpeen mukaan.

Vuonna 1986 valmistuneessa talossa toimii tällä hetkellä muun muassa asianajotoimistoja ja arkkitehtitoimisto Forma-Futura. Niiden lisäksi kellarissa on varastoja ja kuntosali, mutta niihin tiloihin ei olla koskemassa.

Kiinteistöyhtiötä edustavan isännöitsijätoimiston mukaan hankkeesta ei ole "kaavamuutoksen tässä vaiheessa vielä mitään kerrottavaa".

Vantaan kaupungin aluearkkitehti Timo Kallaluoto sanoo, että hänen tietääkseen Vantaalla ei ole aiemmin muutettu toimistoja asunnoiksi.

– Ja tässäkin tapauksessa talossa on jo ennestään asuntoja.

Asuntoja on tällä hetkellä kaksi Niiden pinta-ala on yhteensä 256 neliömetriä.

Vantaan naapurissa Helsingissä toimistosta asunnoksi -muutoksia on tehty useita. Kallaluoto mainitsee esimerkiksi Lauttasaaressa Maa ja Vesi Oy:n toimistotalon, joka on muutettu asuintaloksi ja keskustassa Mikonkatu 11:n, joka on peruskorjattu asuintaloksi.

Vantaalla ei vielä ole tehty toimistoista asuntoja, mutta muun muassa Myyrmäessä, Myyrmäentie 2:ssa on vireillä kokonaisen toimistotalon purkaminen ja asuntojen rakentaminen sen tilalle. Vastaavanlaisia hankkeita on Vantaalla muun muassa Veromiehessä.

Vantaalla on runsaasti vapaata toimitilaa niin uusissa kuin vanhoissa kiinteistöissä, mutta niihin kaivataan vain uusi vuokralaisia tai omistajia.

Yksi suurimmista tyhjenevistä tiloista on Myyrmäen Colosseum kauppakeskus Myyrmannin vieressä. Sillekin etsitään uusia käyttäjiä.

Kiinteistöosakeyhtiö Vihertie 44–46:n hakema asemakaavamuutos tulee Kallaluodon mukaan kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn kesäkuussa. Lautakunnalla ei liene mitään sitä vastaan, kun osallisiltakaan ei ole tullut vastustavia mielipiteitä. Lisäksi tontti on yleiskaavassa keskustatoimintojen aluetta, joka sallii tontilla niin toimisto- ja liiketilat kuin asumisenkin.

–Hanke on siten kaupunginvaltuuston hyväksymän oikeusvaikutteisen yleiskaavan mukainen, Kallaluoto jatkaa.

Vihertie 44–46 sijaintikin on oivallinen. Se sijaitsee kävelymatkan päässä Martinlaakson juna- ja bussiasemasta sekä sen vieressä olevista palveluista. Sijainniltaan uudet asunnot olisivat siten kaupungin maapoliittisten periaatteiden mukaisia.

Kaupungin linjaus on, että keskustojen elinvoimaisuutta pitää parantaa ja rakentamista suunnata olemassa oleville alueille, erityisesti radanvarsien keskustoihin ja joukkoliikennevyöhykkeille.